IHANA CHIAPUURO
Jos pitäisi valita, mun kaikkien aikojen lemppariaamiainen olisi tämä kyseinen chiapuuro. Vaikka rakastan (etenkin kesällä) nautiskella aamuisin banaanijätskiä, smoothieita, mehuja ja jugurttiannoksia, on chiapuuro kuitenkin aina se kaikista maistuvin päivän aloitus.
Mulla on tietty kaava, jonka mukaan valmistan chiapuuroni. Tykkään, että koostumus on hieman jämäkkä, minkä takia käytän sekä jugurttia, että kaura- tai kookosmaitoa pohjana, joiden lisäksi laitan sekaan muutaman ruokalusikallisen (vanilija)protskujauhetta, vähän hunajaa ja lopuksi maustan puuron vielä ripauksella suolaa, vanilijaa ja kardemummaa. Puuron päälle heitän kookoslastuja, kaakaonibsejä, maapähkinävoita tai cashewtahnaa ja banaaniviipaleita tai mustikoita tuomaan rapeutta ja makua. Simppeliä ja niin hyvää!
Joskus kun oikein innostun, kokoan chiapuuroni kerroksista – niinkuin näissä kuvissakin olen tehnyt. Silloin tykkään laittaa puuron väliin survottuja mustikoita ja muussattua banaania, sekä maapähkinävoita. Kuvissa näkyykin juuri banaanimössöllä ja survotuilla mustikoilla kerrostettu chiapuuro, jonka päällä on maapähkinävoita, cashewtahnaa, kookoslastuja ja kaakaonibsejä. Kerroschiapuurossa parasta on se, että jokaisella lusikallisella saa kaikkia täytteitä yhtäaikaa!
Jotta tekin saisitte nautiskella tästä ihanasta makuelämyksestä, ajattelin näin viikonlopun kunniaksi jakaa reseptin tähän ihanaan chiapuuroon.
Paras kerros-chiapuuro
0,5dl chiasiemeniä
1dl kookos- tai kauramaitoa
1dl soija- tai kaurajugurttia
1tl hunajaa tai agavesiirappia
1tl bourbon vanilijajauhetta (itse käytin Foodinin)
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
Sekoita kaikki ainekset kulhossa tai purkissa ja laita jääkaappiin tekeytymään. Chiapuuro on valmista parhaimmillaan jo vartissa, mutta suosittelen tekemään puuron esim. edellisiltana jääkaappiin valmiiksi, jolloin se kerkeää turpoamaan ja maustumaan mukavasti yön yli.
Väliin:
Mustikkasurvos
noin 1dl mustikoita
loraus vettä
loraus hunajaa tai agavesiirappia
Survo mustikat, vesi ja hunaja tasaiseksi survokseksi esim sauvasekottimella.
Banaanimuussi
Survo haarukalla puolikas tai kokonainen banaani tasaiseksi muussiksi.
Päälle:
kookoslastuja
maapähkinävoita
kaakaonibsejä
Ja ei muuta, kuin nauttimaan!
Ihanaa viikonloppua,
-Laura
Maria
Pakko varmaan vihdoin ja viimein hankkia ekat chiasiemenet ikinä ja kokeilla tätä ohjetta, näyttää niin älyttömän hyvältä!!
Laura
No ehdottomasti! Chiapuuro on niiin namia ja tää yksilö varsinkin :-))
Milka
Löysin tämän reseptin Foodinin reseptivihosta, ja oli pakko etsiä sun blogi ja tulla kehumaan, kuinka hyvää chiapuurosta tuli! Unohdin banaanin, mutta chiapuuron ja mustikkasurvoksen yhdistelmästä tuli jotenkin Risifrutti mieleen, vaikka en tiedä, pidinkö edes Risifrutista koskaan niin kauhean paljon 😀 Mutta tää oli aivan ihanaa, kiitos!
Laura
Oi, ihana sinä! Joo, toi on kyllä harvinaista herkkua<3 Olehyvä vaan, kiva jos reseptistä oli iloa:)