Tämä aihe tuntuu ihmetyttävän monia tuttuja ja läheisiäni. Väillä tuntuu, että kukaan ei tiedä tai pysy kärryillä, mitä oikein teen työkseni ja miten arkeni rullaa, kun muutamassa vuodessa kuviot ovat vaihtuneet moneen kertaan ja mukaan on tullut blogikuviot, videot sun muut – välillä en itsekään meinaa pysyä perässä :’D

Nyt kuitenkin ajattelin vihdoin ja viimein tarttua aiheeseen ja avata hieman sitä, millaista arkea tällä hetkellä elän.

IMG_6843

Päivätyöt

Viime vuoden maaliskuussa minulla alkoi uudet työkuviot, kun sain tietää, että olin valittu sosiaalisen median sisällöntuottajaksi Tikikselle. Tein tuolloin vielä töitä hyvinvointivalmentajana n. 10-15h/viikossa, jonka lisäksi opiskelin muutamana päivänä viikossa, joten uusi työ toi luonnollisesti lisää haastetta ja tunteja viikkokalenteriini. En uuden työn saadessani vielä halunnut lopettaa töitäni hyvinvointivalmentajana ja päätin, että jatkan molempien duunien parissa nyt ainakin toistaiseksi.

Tein aluksi yrityksen sosiaalista mediaa vapaamuotoisesti ”mistä vain, milloin vain” -periaatteella. Tärkeintä oli, että olin mukana viikkopalavereissa ja että päivitin sosiaalisen median kanavia sovitun määrän päivässä. Muutoin sain aikalailla aikatauluttaa päiväni itse, eikä meillä ollut kiinteää paikkaa, missä jokaisen tulisi olla. Töitä sai tehdä vaikkapa himasta tai lähikahvilasta, jos siltä tuntui. Toki silloiselle toimistollekin sai mennä, mutta vietimme siellä loppujen lopuksi tosi vähän aikaa.

Uusi työ vei nopeasti mukanaan. Aloin päästä yhä enemmän sisälle Tikikseen, samalla työmäärä ja -vastuuni kasvoi ja tykästyin haasteisiin, mitä some-duuni minulle eteen toi. Tuli kesä ja kevään kiireiden jälkeen olin aika loppu, vaikka kaikki, mitä tein olikin minulle mielekästä hommaa. Päätin kuitenkin, että jätän hyvinvointivalmentajan duunit tauolle ja palaan niihin myöhemmin, jos siltä tuntuu. Nyt halusin nimittäin keskittyä täysillä uuteen työhön, johon tunsin päässeeni hyvin sisään ja jossa tunsin kehittyväni jatkuvasti.

Ja no, tässä sitä nyt sitten ollaan lähes vuosi myöhemmin. Kesän jälkeen työmääräni on lisääntynyt, olen ottanut haltuun uusia osa-alueita, oppinut paljon sekä somesta että valmennus-alasta ja viime syksyn myötä työtuntinikin ovat vakiintuneet. Olen tllä hetkellä elämäni ensimmäistä kertaa toimistoduunissa, mutta vain kolmena päivänä viikossa. Muutoin teen hommia kotoota, kahvilasta tai reissun päältä, jos sellaisella satun olemaan. Olen siis päivätöissä, mutta hiukan vapaammalla aikataululla ja meiningillä, kuin yleensä.

Tässä työssä parasta on sen joustavuus ja tietynlainen vapaus, vaikka valppaana ja tavoitettavissa täytyykin olla lähes 24/7. Itselleni paras juttu tässä onkin juuri se, ettei työ sido minua tiettyyn paikkaan. Kyllä, yleisesti olen toimistolla ne sovitut kolme päivää, mutta myös reissuun voi lähteä, kunhan asiasta sovitaan. Joskus töitä voi myös naputella himasta, jos aamulla on heikompi olo ja tuntuu, että saa hommat paremmin tehtyä kotisohvalta.

IMG_6816takki: Adidas (saatu)

Opiskelu

Sitten siihen pahamaineiseen, ikuiseen murheen kryyniin: kouluun. Okei, okei, kärjistin hieman, ei se koulu nyt niiin paha ole…:D Mutta pakko kyllä myöntää, että tällä hetkellä opiskelu tuntuu minulle taakalta.

Olen ammattikorkeakoulussa tradenomilinjalla nyt neljättä vuotta ja keväällä olisi vihdoin määrä valmistua. Aloitimme opinnäytetyön Katan kanssa viime syksynä ja saimmekin projektia hyvin syksynajan eteenpäin. Kirjoittaminen on ollut nyt kuitenkin joulunajan tauolla johtuen molempien työkiireistä ja pääsemme jatkamaan sitä vasta ensi kuussa, kun Kata tulee reissusta. Sitten alkaakin sellainen loppukiri, että oksat pois…

Meillä molemmilla on mennyt työkuviot tosi paljon viimeisen vuoden aikana eteenpäin ja koska toimimme päivätöidemme lisäksi myös yksityisyrittäjinä, hommaa on riittänyt. Koulun ymppääminen (ja sieltä mahdollisimma nopeasti ulos pääseminen) ei ole ollut helppoa ja yksi tämän vuoden ensimmäisitä tavoitteistani onkin saada tämä koko valmistumisprosessi pakettiin.

Näyttökuva 2018-01-11 kello 21.06.19

Yrittäjyys: oma some & bloggaaminen

Arkeani tahdittaa myös tämä blogi, videoiden tekeminen sekä yleisesti somessa oleminen. Viimeaikoina oma someni on kieltämättä ollut hiljaisempi johtuen edellämainituista kiireistä, mutta kaikesta huolimatta tämä on silti minulle se kaikista rakkain ja parhain harrastus & työ.

Monesti harmittaa, kun aikaa ei riitä niin paljoa omille jutuille, kuin haluaisin, mutta toisaalta olen kiitollinen, että saan kuitenkin tehdä blogia ja muuta somea jollakin tapaa työkseni. Se, että oma rakas harrastus tarjoaa myös mahdollisuuden edetä uralla, on minulle yksi parhaimpia juttuja tässä hommassa. Haluan inspiroida ihmisiä voimaan hyvin omien kanavieni kautta ja siksi myös luonnollisesti toivon, että juttujani tykätään seurata/katsoa/lukea (vaikka en niin usein päivittäisikään).

Minulle on tärkeää ylläpitää some-kanaviani ja tuottaa niihin kivaa ja inspiroivaa sisältöä sekä itseäni että teitä seuraajia varten. Rakastan, kun voin olla vuorovaikutuksessa teidän kanssa ja jakaa vinkkejä, hyvää fiilistä, treenimotivaatiota ja ajatuksiani sekä täällä blogissa, videoideni avulla tai muualla somessa. Se, jos mikä tekee tästä työstä ehkä kaikista siisteintä!

Mua voit seurata blogin lisäksi myös Instagramissa, Youtubessa ja Snapchatissa nimellä Laurarosilla. Blogillani on myös Facebook -sivut, josta näät aina uusimmat postaukset, mikäli haluat seurailla siellä:)


Hommaa siis riittää ja arki on kiireistä, mutta silti mielekästä. Päiväni eivät ole oikeastaan koskaan samanlaisia ja se on se syy, miksi jaksan tällaisen sekametelisopan keskellä (vaikka arki onkin viime keväästä selkiytynyt paljonkin).

Olisi kiva kuulla, millaista arkea te elätte? Onko ruudun takana opiskelijoita vai oletteko työelämässä?:) Jakakaa muutenkin fiiliksiä ja ajatuksia komenttiboksissa, jos siltä tuntuu! Olisi kiva käydä vähän keskustelua pitkästä aikaa.

Muutoin toivotan oikein ihanaa viikonloppua just sulle<3

Laura