Viikko sitten sain kivan viestin Johannalta: ”Lähtisitkö mun seuraksi torstaina Tallinnaan ruokamatkalle?Ideana reissulla on tutustua Telliskiven alueen ruoka- ja kahvilatarjontaan.” On varmaan sanomattakin selvää, että halusin lähteä mukaan ja aloin heti viestin saatuani tsekkaamaan kyseisen päivän aikatauluja. Kävi hyvä tuuri – olin nimittäin sopinut ainoastaan yhden ainoan tapaamisen torstaille ja se oli onnekseni siirrettävissä toiselle päivälle, niin pääsin lähtemään mukaan tälle extemporee reissulle.

Kyseessä oli Milttonin järjestämä reissu yhteistyössä Eckerö Linen kanssa, jonka tarkoituksena oli tutustua viime vuosina kovaksi hitiksi nousseeseen Tallinan hipster-alueeseen, Telliskiveen. Alue on rakennettu entisiin hallimaisiin teollisuusrakennuksiin, jotka on kunnostettu tähän päivään – säilyttäen kuitenkin vanhojen pintojen ”rapaisuuden”. Telliskiven alueella on yllättävän paljon ravintoloita ja kahviloita, sekä söpöjä pikkuputiikkeja, joista voi ostaa niin käsintehtyjä tekstiilikappaleita, moderneja sisustustavaroita kuin luonnonkosmetiikkaakin.

Meidän päiväreissun aikana kerettiin kiertämään ja näkemään hyvin alueen kaikki erilaiset paikat ja pysähtymään muutamassa sellaisessa ihan pidemmän kaavan mukaan.

Lounastettiin ihanassa ranskalaishenkisessä raflassa, käytiin maistelemassa kahveja modernissa kahvila & barber shopissa, juotiin raikkaita drinkkejä entiseen junanvaunuun rakennetussa ravintolassa, kierreltiin ja ihasteltiin pikkuputiikkien antimia, testailtiin aurinkolaseja VIUU -nimisessä kaupassa ja valokuvailtiin sekä toisiamme, että kaikkea ympärillämme.

Ajattelinkin nyt listata tähän postaukseen Telliskiven alueen tärppejä, sillä niitä tuli niin paljon, että riittää seuraavillekin Tallinnan reissuille nähtävää.

Frenchy

Lounasta, illallista tai pientä välipalaa ja lasi skumppaa. Frenchy on virolais-ranskalaisen pariskunnan perustama ranskalaisvaikutteinen ravintola, jonka uniikki sisustus teki erityisesti meikäläiseen vaikutuksen. Tila on täynnä kaikenlaisia pieniä ja suuria yksityiskohtia, jotka kiinnittivät heti sisään astuessa huomioni. Lounaaksi meille tarjoiltiin riisiä, kasviksia ja lohta, joka saattaa kuulostaa jopa tylsältä, mutta oli makumaailmaltaan kaikkea muuta, kuin sitä. Ehkä parasta ja mehevintä riisiä, mitä olen koskaan syönyt, puhumattakaan kypsytetyistä kasviksista ja ihanan pehmeästä lohesta. Iso suositus!

Renard Coffee Shop 

Kahvila, levykauppa ja barber shop. Modernisti uutta ja vanhaa sisustuksessaan yhdistelevä Renard coffee shop oli mun mieleen. Korkea, loft -tyylinen rakennus, jossa kahvila on, tuo tilaan ihanasti avaruutta ja valoa ja tekee siitä sekä erittäin miellyttävän. Vaikka tykkään kahviloissa yleensä kodikkuudesta ja suosin pieniä, välillä jopa ahtaitakin, kahviloita (joissa voi käpertyä omaan nurkkaan läppärin, tyynyjen ja kahvikupin kanssa), oli tämä Renardin moderni ja väljä tila silti mun mieleen. Päästiin haistelemaan ja maistelemaan eri maiden kahvipapuja ja ehdittiin myöskin tilata mieleisemme kahvit tiskiltä ja nauttia niistä rauhassa pöydän ääressä. Tarjolla olisi ollut myöskin kakkuja, täytettyjä leipiä ja muita herkkuja, mutta niiden testaaminen jäi ensi kertaan.

Peatus

Wau, mikä paikka. Niin originaali ja siisti idea, etten ole moista nähnyt missään! Peatus on entiseen 80-luvulta peräisin olevaan Moskovan ja Tallinnan välillä liikennöivään junanvaunuun rakennettu ravintola & baari. Se koostuu kahdesta vierekkäin olevasta junanvaunusta, joista toisessa on ravintola ja toisessa baari. Ravintolavaunuun mahtuu parhaimmillaan peräti 32 henkilöä ruokailemaan ja baarivaunuun mahdollisesti enemmän. Peatuksessa meille tarjoiltiin drinkit, jotka oli valmistettu mm.paikallista piparminttu-inkivääri limonaadia apuna käyttäen ja muistuttivat aika paljon mojitoja. Saatiin myöskin kuulla tarina ravintolan perustamisesta ja siitä, kuinka pojat olivat kunnostaneet vanhat junanvaunut  käyttökelpoisiksi. Tänne täytyy mennä ensi kerralla syömäänkin!

F-hoone

Alueen varmasti suosituin ja tunnetuin paikka. Kuuluu yhdeksi Tallinnan must do -jutuksi, sillä paikka tarjoilee niin herkullisia (ja edullisia!!!) ruokia, juomia ja herkkuja, ettei sieltä varmastikaan lähde huonolla mielellä pois. Me ei tällä kertaa ruokailtu F-hoonessa muutamaa kakkupalaa kummemmin, mutta aikaisemmilla reissuilla siellä on tullut syötyä niin lounasta kuin illallistakin. Paikassa on kuulemma myös huikea aamupalatarjonta, joten seuraavalle kerralle täytyy laittaa sen testaaminen myöskin to do -listalle.

Home Art

Sisustuskauppa, josta haluaisin oikeastaan ihan kaiken. Kiertelin paikan hiplaten jokaikistä kasvia, tyynyliinaa, taulua, mattoa ja kaikkea mitä sieltä ikinä löytyikään. Hieman samantyylinen Suomen Granit -sisustuskaupan kanssa, mutta ehkä vielä astetta boheemimpi ja uniikimpi. Muutama juttu jäi kaivelemaan ja tekisi mieli mennä takaisin Telliskiveen ihan vain niiden takia… Ehkä joku kerta otan muutaman ikeakassin mukaan ja raahaan tuolta kaikenlaista sisustusroinaa kotiin.

kuvat: Milla, Johanna & minä, editointi: minä

Iso kiitos vielä matkan järjestäjille Eckerölle ja Milttonille, koko mukana olleelle poppoolle, sekä tietenkin näille kahdelle ihanalle (Johanna & Milla) matkaseuralaiselleni, joiden kanssa reissusta tuli vielä tuplasti kivempi<3 Tällaisia matkoja lisää, kiitos!:)

Laura