Helsingissä on tosi monta ihanaa kahvilaa ja vasta ihan viimeaikoina olen itsekin kunnolla tajunnut sen. Tämä voi tosin osittain johtua myös siitä, että olen todella ottanut nyt Helsinkiin muuttamisen jälkeen missiokseni tutustua lähialueeni kahviloihin paremmin – niitä kun tuppaa aina silloin tällöin bongaamaan joko instagramista ja kaduilla käppäillessään.

img_0039Vime viikolla lempparikahvilat -listani saikin sitten taas uuden nimen muiden jatkoksi. Olen monesti kävellyt kyseisen paikan ohi ja miettinyt, että siellä täytyisi mennä käymään, mutta liian usein se on vaan yksinkertaisesti unohtunut.

Onneksi viikkoihini mahtuu kuitenkin myös sellaisia päiviä, kun on aikaa pohtia kahvilavalintaa hieman pidempään ja miettiä paikkoja, joissa ei ole vielä käynyt – se oli nimittäin syynä siihen, että pääsin viime lauantaina sitten vihdoin ja viimein kahville Reloveen. Ja vielä ihanan ystäväni kanssa.

img_9996 img_0054img_0048Kyseessä on Töölöntorilla sijaitseva second-hand liikkeen ja kahvilan fuusio. Relove on siis kaksikerroksinen second hand -liike ja kahvila, jossa myydään käytettyjä vaatteita, kenkiä, sisustustavaraa ja kaikkea pientä söpöä aina koruista astioihin. Second hand -vaatteiden lisäksi tilassa on myös pieni pop-up kulma, jossa on vaihtuvia design tuotteita myynnissä.

Löysin viime viikonloppuisella vierailullani lähes tuliterän Niken kollarin ja tosi siistin vintage farkkupaidan, joita olenkin sitten käyttänyt vuorotellen joka päivä… Pohdiskelin myös, että tuossa voisi olla hyvä paikka viedä omia vaatteita myyntiin – niitä kun on kertynyt taas aikamoinen kassillinen kaapinpohjalle.

img_9987 img_0056Kahvilan listalta löytyy maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisiakin herkkuja niin aamupalalle, lounaalle, iltapäiväkahveille kuin iltapalaksikin. Salaatteja, aamupalaruokia (jugurttia&granolaa, puuroa tms), täytettyjä leipiä, raakakakkua sekä muita leivonnaisia, raakasuklaakonvehteja, tuorepuristettua mehua, smoothieita, erikoiskahveja, limsoja ja teetä.

Mulla on seuraavalla kerralla aikomus testata kyseisen paikan brekumeininki, koska listalta äkkiä bongaamani kookospuuro ja granola kuulostivat niin hyviltä, etten voi jättää kokeilematta.

img_0012 img_0020 img_0063Saavuttiin paikalle Lindan kanssa lounasaikaan (lue: kurnivassa nälässä), joten ei tarvinnut kauaa pohtia mitä tilaisimme, kun näimme vitriinissä pitkän rivin herkullisia salaattiaineksia. Hetken päästä eteemme tuotiinkin jo lounassalaatit, Lindalle smoothie ja minulle tuorepuristettu appelsiini-omena mehu. Jälkiruoaksi jaettiin vielä pala taivaallista – parasta ikinä maistamaani – porkkanakakkua ja muutama raakasuklaakonvehti. Ja kahvia kauramaidolla, tietty.

 

”6/5!” huikkasin henkilökunnalle, kun olimme tekemässä lähtöä lounas- ja shoppailuhetkien päätteeksi. Sain takaisin lempeitä hymyjä ja lämpimät kiitokset käynnistämme. Jäi niin hyvä mieli koko paikasta.

img_0002

Relove
Sandelsinkatu 6, Helsinki

-Laura