SMOOTHIEBOWL WORKSHOP / @vanelja & Juustoportti
Onko Virpi Mikkonen a.k.a Vanelja teille tuttu? Jos ei, niin suosittelen tsekkaamaan tämän hyvää tekevän reseptiikon/ruokakirjailijan nettisivut ja Instagramin, sillä ne ovat aikamoista silmäkarkkia!
Virpi postailee kanaviinsa paljon herkullisia ruokakuvia ja reseptejä, joista ainakin itse olen aikanaan saanut (ja saan toki edelleen) todella paljon inspiraatiota terveellisempään ja hyvää tekevään kokkailuun.
Saatiin eilen viettää aamu tämän kyseisen supernaisen kanssa, kun Juustoportti järjesti yhdessä Virpi Mikkosen kanssa smoothiebowl -workshopin uudessa kasvisravintola Yes Yes Yes Helsingissä. Tapahtumassa lanseerattiin Juustoportin ja Myllärin yhteistyössä syntynyt uusi kaurajuoma, jota myöskin Virpi oli käyttänyt smoothiebowlien pohjana. Miljöö oli kyseiselle tapahtumalle kertakaikkiaan täydellinen vaaleanpunaisten penkkien, seinäkaakeleiden ja sydämenmuotoisen valopeilin ansiosta. Todellinen bloggaajan ja instagrammaajan unelmamesta :’D
Aamu alkoi Virpin lyhyellä puheenvuorolla omasta resepti- ja ruoka-ideologiastaan sekä introlla smoothiebowlien tekemiseen. Tunnistin Virpin puheesta paljon omia arvoja ja ajatuksia terveelliseen ja ravitsevaan ruokailuun liittyen, kuten kauneuden ja hyvien makujen yhdistämisen ruoassa. Rakastan leikitellä ruoan esillepanon kanssa ja kokeilla uusia juttuja, niin kuin esimerkiksi eilisessä workshopissa ensimmäistä kertaa kokeilemiani hedelmämuotteja! Muutenkin ruoka, joka on värikästä ja aseteltu lautaselle kauniisti tekee ainakin omalla kohdallani syömis-kokemuksesta aina astetta paremman.
Allekirjoitan myös Virpin ohjeistamat ”hyvän smoothiebowlin kulmakivet”:
- tekstuuri – smoothie ei saa olla liian löysää eikä liian tönkköä, tekstuuria tuovat esimerkiksi banaani, kaurahiutaleet ja avokado
- jotakin makeaa – banaani ja marjat sopivat loistavasti bowleihin tuomaan makeutta
- jotakin rouskuvaa – pehmeän ja makeahkon smoothiebowlin päälle sopii erinomaisesti rouskuva granola taikka esimerkiksi pähkinämuru
- jotakin rasvaista – esimerkiksi pähkinävoi tekee raikkaasta ja kevyestä bowlista yhä täyteläisemmän
- värit – punajuurijauhe tuo punaista väriä, spirulina vihreää, sininen spirulina sinistä, kurkuma keltaista jne. Käytä värejä oman mielen mukaan tuomaan annokseen lisää näyttävyyttä!
- koristelu – käytä muotteja tai pallokauhaa esimerkiksi hedelmien leikkelyyn ja muotoiluun, hedelmä- & marjaviipaleet, kookoshiutaleet, siemenet/pähkinät, syötävät kukat/kasvit
Tässäpä siis näin perjantain kunniaksi iso satsi ihania kuvia eilisaamulta<3 Ihanaa alkavaa viikonloppua!
Laura
Kiira
Hei mainitsit yhdessä videossa syöväs lidlin soijapyöryköitä ja hummusta. 🙂 Minkä kanssa syöt näitä? Haluun vinkkejä!! 🙂
Kiitos kivasta blogista.
Laura
Moi! Syön usein salaatin tai uunissa paahdetun bataatin kanssa:) Kiitos sulle, ihana, että oot löytänyt tänne!