Reissussa – etenkin pidemmällä sellaisella – syntyy aina kaikenlaisia omia juttuja, joille voi parhaimmassa tapauksessa nauraa vielä vuosiakin myöhemmin. Päätinkin listata tähän postaukseen meidän reissun hauskoja faktoja, olkaa hyvät!

”Goals” -sanan käyttö kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Oli kyseessä sitten herkullisen näköinen ruoka-annos, ihana hotellihuone, kiva valokuva, tyylikäs asu tai oikeastaan ihan mikä tahansa, piti meidän aina sanoa: ”goals”.

Aina kun jokin ruoka tai juoma oli herkullista, me laulettiin joka kerta: ”Ooh baby do you know what that’s worth, ooh heaven is a place on Earth!” ja nostettiin annosta tai juomaa kohti taivasta. 😀 

Kun luultiin, että ensimmäinen kokemamme lauttamatka Koh Samuilta Koh Taolle olisi ollut pahin ja että seuraavan kerran kun matkustettaisiin Taolta pois, ei se tulisi olemaan mitään tähän ensimmäiseen verrattuna. No, väärin luultiin. Toinen matka oli vähintään tuplasti ensimmäistä hirveämpi. Hauskinta siinä vaan oli se, että vaikka koko vene pomppi kovempaa, kuin kumpikaan meistä oli ikinä osannut kuvitella, emme tulleet ollenkaan huonovointisiksi – kiitos Thaimaalaisten matkapahoinvointipillereiden.

Syötiin melkein aina täysin samat ruoka-annokset joka paikassa. Miten niin meillä on samanlainen maku?

Thaimaalaisten englannin aksentti oli maailman suloisin ja hetken sitä kuunneltuamme alettiin matkimaan sitä aina keskenämme milloin missäkin. Meistä oli myös maailman hauskinta yrittää matkia thain kieltä Bangkokissa junalla ja metrolla kulkiessamme – joka kerta kun kuuluttaja kuulutti pysäkkien nimet, yritimme matkia perässä.

Addiktoiduttiin kokis zeroon ja piparmintun tuoksuisiin inhalaattoreihin.

 Toinen kieli-imitaatio lemppari oli ylikorostetun jenkkienglannin puhuminen. Törmättiin reissussa jonkun verran joko jenkkeihin tai kanadalaisiin ja joskus heidän puheensa oli todella ylikorostettua. Mä tykkään muutenkin välillä matkia jenkkien puhetta ja reissussa tästä tuli lähes jokapäiväinen läppä. Aina vähän väliä heittelin Katalle milloin mitäkin juttuja englanniksi, puhuen sitä todella ylikorostetusti.

Reissun yhtenä missiona oli maistaa Kitkat jäätelöä ja mango sticky rice -jälkiruokaa, mutta kumpaakaan ei koskaan maistettu.


Thaimaalaiset taksikuskit eivät ymmärtäneet, minne halusimme mennä, kun lausuimme heille meidän erään hotellin nimen ”Replay Residence” niinkuin se kuuluukin lausua, vaan jouduimme jankkaamaan hotellin nimeä aina muutaman kerran, kunnes he tokaisivat: ”Aah, okay, you want to go to liiplei lesidens!” Joo, just sinne.

Läpänheiton taso oli todella alhaista ja huonoa, enkä toivo, että kukaan on kuunnellut meidän juttuja. Parhaimmillaan naurettiin sille, kuinka tyhmiä me osataan olla.

Koukututtiin maailman parhaisiin maapähkinävoi-banaani pannareihin, joita myytiin lähes jokaisessa kadunkulmassa. Syötiin sellaiset melkein joka päivä ja parhaimmillaan meikäläinen veti kolme yhtenä päivänä.

Edellisessä kohdassa mainittuihin pannareihin liittyen, yhtenä iltana illallisen jälkeen tultiin hotellihuoneeseen vatsat täynnä ja molempien teki (yllättäen) mieli pannaria, mutta oltiin edelleen ihan täynnä illallisesta. Niimpä alettiin siinä sitten treenaamaan hotellihuoneessa siinä toivossa, että meille tulisi pian uudestaan nälkä ja voitaisiin hakea pannarit. Varmaan reilun vartin verran me heiluttiin tehden kyykyjä, vatsalihasliikkeitä, punnerruksia, x-hyppyjä ja tanssittiin ympäri huonetta, mutta ruokahalu ei tuntunut kasvavan. Lopulta päätettiin, että pannarit on säästettvä seuraavalle päivälle ja alennuttiin hakemaan hedelmiä hotellia vastapäätä olevasta hedelmäkojusta.

Mentiin pitkän lennon jälkeen Bangkokissa ensimmäisenä iltana todella hämärän näköiseen hierontapaikkaan, joka osoittautukin parhaaksi kokemaksemme hieronnaksi. Mentiin sinne reissun lopussa Bangkokissa ollessamme vielä uudestaan.

Tutustuttiin ihan huikeaan brittimieheen, joka oli paitsi vitsikäs ja superhauska tyyppi, mutta osasi myös imitoida täydellisesti lähes jokaista maailman englanninkielen aksenttia (erilaiset aksentit Englannin sisällä, skotti- ja irkkuaksentit, jenkkiaksentti, aasialaisten englanninaksentti, venäläisten englanninaksentti ja monia muita) sekä monia eri kieliä.

Käytiin Cabaree showssa (ladyboy show), joka osoittautui yllättävän hienoksi kokemukseksi, ja oltaisiin voitu mennä tsekkaamaan esitys uudestaankin.

Vietettiin uudenvuodenaatto hotellihuoneessa peittojen alla netflixiä katsoen, sillä Thaimaassa rakettien ampuminen oli tänä vuonna kuninkaan kuoleman takia kielletty. Jaksettiin juuri ja juuri valvoa vuodenvaihteeseen, jota päätettiin mennä fiilistelemään hotellin kattoterassille – siellä kun oli ollut hotellin omat uuden vuoden juhlat hienoine illallisineen ja live-musiikkeineen. Ei jaksettu pukea ”normaaleja” vaatteita, joten saavuttiin paikalle kollarishortseissa ja huppareissa, kun muilla oli iltapuvut päällä, eikä olla koskaan tunnettu itseämme niin alipukeutuneiksi… Siinä oli kieltämättä vähän alaston olo – niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Päätettiin viimeisenä päivänämme Bangkokissa mennä käymään kuninkaan palatsissa ja lähdettiin aikaisin aamupäivästä bussilla matkaan. Kun saavuttiin kohteeseen, aurinko porotti siniseltä taivaalta, asteita oli varmaan 34 ja meillä oli molemmilla sopivasti maailman hiostavimman vaatteet päällä. Kun käveltiin palatsin sisäänkäynnille, huomattiin kyltti, että sisäänpääsymaksu on 500 batia (meillä oli kummallakin tässä vaiheessa alle 100 batia käteistä ja tarkoituksena oli käyttää ne loppuun, eikä nostaa enää yhtään lisää rahaa). Oltiin muutenkin aivan poikki muutaman päivän menemisistä, ettei oltaisi haluttu sillä hetkellä muuta kuin maata hotellilla. Niimpä kuninkaan palatsi jäi näkemättä, lähdettiin suunnistamaan kohti bussipysäkkiä ja tuntia myöhemmin käperryttiin peittoihin loppupäiväksi. Reissun kohokohtia! 😀

kuvat: Katarina Kirvesmäki & minä

Mua naurattaa edelleen, kun muistelen noita meidän kommelluksia ja juttuja reissusta… Niin paljon ihania muistoja, joita en tule varmasti koskaan unohtamaan. Jos teillä on muuten jotakin postaustoiveita reissuun tai ihan mihin tahansa liittyen, niitä saa laittaa tulemaan!:)

Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

-Laura