Tänä vuonna joululahjoja miettiessäni olen taas kerran tullut siihen tulokseen, että mitä enemmän lahjalla on ajatusta takanaan, sitä parempi. Olen hankkinut vain muutaman lahjan ostamalla ne ihan konkreettisesti kaupasta ja loput meinaankin taiteilla itse leipoen ja kortteja väkerrellen:)

Ajattelinkin listata muutaman kivan joululahjaidean, joista osa on DIY-tyyppisiä ja osa ”ihan perinteisiä”. Tämän tyylisiä lahjoja minä olen viimevuosina tykännyt antaa ja meinaan antaa tänäkin vuonna:

IMG_9274
Itse tehty taatelikakku tai granola

Mikään ei ole herkullisempaa ja kivempaa, kuin itse tehdyt herkut joululahjaksi! Ainakin allekirjoittanut rakastaa saada ystäviltä ja perheenjäseniltä sellaisia lahjoja, joihin on nähty vaivaa ja joiden takana on kaunis ajatus, eikä niinkään ”pakko” antaa vain jotakin. Omat jopa perinteeksikin muodostuneet joululahjat, joita olen tehnyt viimeiset muutama vuotta, ovatkin taatelikakku ja granola. Aina yhtä herkullisia, kiva valmistaa ja helppo pistää kauniiseen pakettiin! Niin teen tänäkin vuonna:)

Omatekoinen lahjakortti tai kortti, jossa on jokin lupaus tai elämyslahja läheiselle

Parhaita lahjoja ovat aina olleet ne, kun ystävä on vienyt brunssille tai antanut lahjaksi itse tehdyn kortin, jossa luvataan vaikkapa brunssi, leffailta tai sushi-illallinen. Tykkään itse harrastaa myös näiden korttien antamista, sillä ne tuntuvat aina olevan todella arvostettuja ja mieleisiä lahjoja.

IMG_1061
Luksusherkut: Lakrids

Siis jos et ole vielä maistanut näitä lakritseja, ehdotan, että marssit kauppaan än yy tee NYT. Ehkä parhaimpia herkkuja, mitä tiedän (ja myös kalleimpia sellaisia, mutta lupaan, että näistä kannattaa maksaa). Tutustuin kyseisiin lakritseihin ehkä tämän vuoden alussa ja siitä päivästä lähtien niistä on tullut varmasti yksi meikäläisen ”guilty pleasureista”. Onneksi hinta on niin suolainen, ettei näitä todellakaan tule ostettua usein, mutta sitten kun tulee, niin voin sanoa, että se on joka pennin arvoista. Tänä vuonna ostin sekä itselleni, että muutamalle läheiselle kyseisiä lakuja lahjaksi ja odotan vain sitä hetkeä, että saan jouluaattona mussuttaa näitä napaan, kuunnella äänikirjaa ja rentoilla mummolassa.

IMG_9917
IMG_9961
IMG_9983

Kauniit julisteet

Muistin myös itseäni tänä vuonna hankkimalla kotiin vähän joulukoristeita ja uudistamalla olohuoneen sekä makkarin taulut. Tilasin Deseniolta muutaman uuden sisustusjulisteen, jotka ovat kyllä tuoneet paljon iloa kotitoimistopäiviin. On niin ihana fiilis aina olla kotona, kun siellä on jotakin uutta.

Päädyin tilaamaan suurimmaksi osaksi mustavalkoista, mutta myös yhden värikkään julisteen tuomaan hiukan vaihtelevuutta taulukollaasiin. Makkariin tilasin hieman erilaiset kehykset – niissä on puiset raamit alhaalla ja ylhäällä sekä narukiinnitys, jotka näkyvätkin ylläolevassa kuvassa.

Eikä olisi ollenkaan hullumpi idea antaa moisia julisteita lahjaksi joko sellaisenaan tai lahjakortin muodossa. Siksi ajattelinkin vielä vinkata, että Deseniolla on nyt joulun alla kätevä lahjaopas, joka antaa lahjan saajan mielenkiintojen mukaan vinkkejä siihen, millaisista julisteista hän voisi tykätä. Deseniolta on saatavilla myös ihan perinteisiä lahjakortteja heidän verkkokauppaansa, jotka ovat mielestäni oikein kiva lahjaidea sellaiselle, joka ei kaipaa mitään turhaa materiaa tai suklaakonvehtirasioita.


Tällaisia lahjaideoita tällä kertaa! Nythän aletaan olla jo aika viime tipassa niiden hankinnan kanssa, mutta esimerkiksi allekirjoittanut aloitti vasta tänään joulushoppailun…:D Olen ehkä eniten myöhässä kuin ikinä aikaisemmin, mutta toisaalta, ei tässä onneksi kiire edes tullut! Joten sielunsiskot ja -veljet, joilla vielä uupuu joululahjat, ottakaa näistä vinkeistä inspiraatiota!

Palataan taas,

Laura