Olen nyt noin puolisen vuotta työskennellyt pääasiassa kotoa käsin. Jonkun verran on palavereita, tapaamisia tai kuvauskeikkoja jossakin muualla, mutta suurinosa ajasta arkisin kuluu kyllä kotona.

Monien hartioiden jumiutumisten ja takapuolen puutumisten jälkeen totesin jossakin vaiheessa, ettei ruokapöytämme ääressä ole kovinkaan ergonomista työskennellä. Jo tunnin hartiat lysyssä eteenpäin nojaamisen jälkeen, olo on todella nihkeä ja juminen. Sitten kun on päiviä, jolloin nojaan eteenpäin viidestä seitsemään tuntiin, ei lopputulos ole kovinkaan terveellinen.

Aloin haaveilemaan pienestä toimistonurkkauksesta, jonka rakentaisin tänne meille kotiin. Haluaisin siihen säädettävän sähköpöydän, muutaman kivan julisteen ja valoja. Se saisi olla mahdollisimman raikas ja inspiroiva, jotta siinä olisi mukava tehdä töitä.

IMG_7246

Ei mennyt kauaakaan, kun isäni laittoi sattumoisin viestiä, että heidän työpaikallaan seisoi yksi mallikappalepöytä ilman omistajaa. Iskä lupasi tuoda pöydän minulle ja asentaa sen, mikäli kelpuuttaisin mallin.

No tottakai kelpuutin! Tässä vaiheessa aloin jo olla niin tuskastunut työergonomiani suhteen, että lähes mikä tahansa säädettävä pöytä olisi kelvannut. Onneksi tämä yksilö oli kuitenkin kaiken lisäksi vielä todella hyvässä kunnossa: siisti, valkoinen ja siro.


Eilen pöytä sitten asennettiin meidän makkarin nurkkaan. Vaaterekki sai siirtyä tieltä ja muuttaa eteiseen takkitelineeksi. Sen tilalle nurkkaan syntyi minun oma pieni kotitoimistoni, johon olen jo nyt yhden vuorokauden sisällä rakastunut täysin.

Tässä on niin hyvä tehdä töitä, eikä hartioita jumita vieläkään, vaikka olen seisoskellut pöydän ääressä tänään lähes koko päivän. En voisi olla onnellisempi lopputuloksesta, vaikka somistus syntyikin eilen illalla aika hetken mielijohteesta. Ajatuksena olisi kuitenkin vielä lähitulevaisuudessa käydä hankkimassa jonkinlainen pinboard, johon voisi ripustella inspiraatiokuvia, motivaatiolauseita ja valokuvia työntekoa piristämään.

IMG_7250IMG_7257
IMG_7255Nyt on kuitenkin erittäin hyvä näin. Saattaa olla, ettei minua ihan hirmu herkällä saa täältä kotitoimistosta enää muualle työskentelemään.

Mitä te tykkäätte?

Laura