Aloittelen täällä uutta viikkoa kotitoimistossa verkkarit päällä, kolmas kuppi kahvia kädessäni. Selailen viime viikkojen aikana otettuja kuvia ja ajattelin niiden innoittamana kirjoittaa ihan vaan kuulumisia.

UntitledArki on nyt rullaillut flunssan jälkeen noin viikon verran ja fiilis on hyvä. Jotenkin työnteko, sosiaaliset tapahtumat ja tilanteet sekä ylipäätään pieni kiire on helpompi kestää nyt, kun sai kipeänä ihan kunnolla levätä ja nukkua monta päivä putkeen.

En ole saanut tänään muutamia koneella naputeltuja työtehtäviä ja kodin imuroimista lukuunottamatta ihan hirveästi aikaiseksi, mutta onneksi ei tarvitsekaan. Joskus työtehtäviä ja vastaamattomia sähköposteja on ihan liikaa ja joskus juuri sopivasti. Ja tänään on onneksi juurikin se ”sopiva” päivä.

Kiireettömiä ja aikatauluttomia päiviä on nyt syksyllä muutenkin harvemmassa, kun koulu ja työt rullaavat samaan aikaan menemään. Joten sitten kun tyhjempi päivä osuu kohdalle, voi hyvällä omatunnolla viettää päivän ihan vaan kotona. Otan siis tästä kaiken irti.

21457501_10155172126113318_7958293583659562445_o
kuva: Laura Karppanen

Viikonloppuna juoksin Midnight Runin, jota varten Adidas Runners -juoksuryhmä (jossa olen ollut keväästä asti mukana), järjesti pienet pippalot ennen ja jälkeen juoksun. Midnight Run oli yksi meidän juoksuryhmän tavoitteista tällä ”kaudella” ja monet juoksijat tekivät ihan huikeita aikoja tuolla 10km matkalla!

Mulla oli lauantaina tosi laiska ja väsynyt fiilis, minkä takia mietin ihan viimeiseen asti, että menenkö edes koko tapahtumaan. Olin kerran aikaisemmin juossut Midnight Runin, jolloin tein itseasiassa oman henkilökohtaisen ennätykseni tuolla 10km matkalla. Lähinnä siksi tuo lauantai mietitytti. Aloin automaattisesti vertaamaan parin vuoden takaiseen suoritukseeni ja sitä huikeaa aikaa ajatellessa tuntui, ettei ole kiva mennä juoksemaan, koska ”tulen tekemään niin paljon huonomman ajan tällä kertaa”. No, viime hetkellä tsemppasin, tankkasin oikein olan takaa hiilaria ja painelin Adidaksen etkoille nostattamaan kisafiilistä ja valmistautumaan juoksuun.

Onneksi menin, sillä juoksin paremmin, kuin olisin tänä kesänä juostujen kilometrien perusteella voinut ikinä olettaa. Aikani jäi vain kaksi minuuttia kahden vuoden takaisesta ennätyksestäni ja juoksu rullasi ihan älyttömän hyvin! Tapahtuma oli tälläkin kertaa taas tosi kivasti järjestetty, eikä kannustusjoukkojakaan puuttunut matkan varrelta.

Kiitos siis vielä Adidas Runners kivoista etkoista ja jatkoista sekä osallistumismahdollisuudesta juoksuun:)

mona salminen photo rohnish yoga-1575
kuva: Mona Salminen

Syksy on tuonut mukanaan myös paljon kivoja tapahtumia – aika mindfulness- ja joogapainotteisia sellaisia. Muun muassa Röhnisch lanseerasi uuden joogavaatemalliston pari viikkoa sitten, jonka vaatteita päästiin testailemaan Musiikkitalon upeassa miljöössä Vinyasa Flow:n tahdissa joogaten.

Samalla viikolla kävin myös luontoretkellä Lidl:n ja Marsaanan kanssa Nuuksiossa halailemassa puita (kyllä, konkreettisesti halailtiin puita) ja meditoimassa metsässä, Lidl:n uusiin erävaatteisiin pukeutuneena.

Untitled
Ja niinkuin oon aiemminkin blogissa maininnut, tämä syksy on omistettu myös kouluhommille. Ollaan nyt ryhdytty tuumasta toimeen meidän opinnäytetyön kanssa ja eilen saatiin itse suunnitelma, tarkka aihe ja alustavat aikataulut raportoitua. Huh, kyllä tämäkin projekti taitaa tästä ihan oikeasti nyt lähteä kunnolla käyntiin. Luojan kiitos.

mona salminen photo rohnish yoga-1561
kuva: Mona Salminen

Tänne suuntaan kuuluu siis oikein hyvää. Tavallista, mutta hyvää. Edelleen nään jollain tapaa kaikista eniten kauneutta näissä päivissä, kun ollaan poikaystävän kanssa molemmat kotona tekemässä töitä, keitetään yhdessä päiväkahvit, kokataan lounasta, käydään ehkä harrastuksissa ja illalla istutaan vierekkäin sohvalla.

Tänään siis lorvailen ihan kunnolla. Alkuillasta mulla on joka maanantaiseen tapaan jooga, jonka jälkeen ajattelin nautiskella kauniista syysilmasta ja kävellä kotiin, laittaa ruokaa, katsoa uusimman Vain Elämää -jakson ja hörppiä teetä. Ehkä voisin jopa leipoa ensimmäistä kertaa tänä syksynä vanhaa kunnon omena-kaurapaistosta. Tai ehkä marjapiirakkaa. Oi oi, kuulostaa jopa liian hyvältä.

IMG_8834
kuva: Katarina Kirvesmäki

Toivottavasti teidän viikko on lähtenyt kivasti käyntiin. Ja tällä en tarkoita sitä, että mahdollisimman paljon pitäisi saada aikaan, vaan sitä, että just sulla olisi nyt hyvä fiilis. Parhaat (maanantai)päivät ovat nimittäin mun mielestä juurikin näitä rentoja, aikatauluttomia päiviä, jolloin voi aina välistä makoilla sohvalla ja katsella Netflixiä, jos siltä tuntuu ja sitten taas jatkaa hommia.

Ihanaa maanantaita,

Laura