kuvat: Katarina Kirvesmäki & minä

Turvallisesti perillä. Muutaman päivän aikana muodostuneen ensivaikutelman mukaan Thaimaa on vakuuttanut meidät ystävällisellä palvelulla, auttavaisilla ihmisillä, maailman herkullisimmilla hedelmillä ja upealla luonnolla.

Yövyttiin ensimmäinen yö Bangkokissa, jossa ehdittiin käydä vetämässä aamujumppa stadionilla, syödä överisti tuoretta mangoa, shoppailla, käydä hieronnassa, tutkia hotellin ympäristöä, lillua uima-altaassa ja nautiskella 30°c lämmöstä. Kaupunki on jättimäinen, eikä sitä tällainen pieni pohjois-eurooppalainen tyttönen pysty (ainakaan tuon meidän reilun 24 tunnin pikavisiitin perusteella) vielä hahmottamaan, mutta kivalta siellä silti tuntui käpsytellä ympäriinsä. Opittiin nopeasti julkisen liikenteen käyttö ja osattiin suunnistaa paikasta toiseen. Ehkä päällimmäisenä mieleen jäi (sen tuoreen mangon lisäksi) thai-hieronta, jossa käytiin väsyneinä pitkän lennon jälkeen. Se oli ehkä elämäni yksi parhaista hieronnoista ja olo sen jälkeen oli kirjaimellisesti kuin uudesti syntynyt.

Tänään herättiin Koh Samuilta, saavuttiin tänne kaatosateessa myöhään eilen illalla. Paikka vaikuttaa ihanalta, ihmiset entistä ystävällisemmiltä ja ilma vieläkin kosteammalta. Nyt on hyvä.

-Laura