Ensilumi. Kasvoja vasten puhaltava kylmä tuuli. Jäinen lumisade. Toppatakki, pipo, hanskat ja monta kerrosta vaatetta päällekkäin.

Alkaa pikkuhiljaa tuntua talvelta.

Laitoin joululaulut soimaan, keitin kupin kahvia ja mussutin mahan täyteen banaanijätskiä, kahvia ja raakasuklaata, enkä millään haluaisi lähteä tästä kotisohvalta lämpimän viltin alta vielä vähään aikaan yhtikäs mihinkään. Eikä onneksi tarvitsekaan.

img_9812Rakastan olla kotona, kun ulkona on hyytävä ilma.

Erityisesti kun on ensin tarponut kylmässä ilmassa, tuntenut viiman vasten kasvoja, kastunut jäisistä lumipisaroista ja jäädyttänyt varpaansa, on ihanaa tulla kotiin. Ulkona olemisen jälkeen kotiovesta sisään astuminen on luksusta. Puhumattakaan sitten kupposesta jotakin lämmintä, nautittuna sohvalla viltin alla.img_9629Talviaamuissa on jotakin taianomaista. Ehkä se on lumen tuoma valo, kotona olemisen ihanuus, kynttilöiden tuoksu tai ajatus lähenevästä joulusta – jokin talviaamuissa vaan tuntuu tosi rauhoittavalta.

Olen myös siksi erityisen kiitollinen tuosta aikaisin sataneesta lumesta, sillä suuntaan pian melkein kuukaudeksi muualle, jossa lumesta ei ole tietoakaan ja saan nyt fiilistellä talvea ja joulua hyvissä ajoin etukäteen.img_9778img_9795

Oikein rauhaisaa, talvista ja toivottavasti tarpeeksi rentoa viikonloppua just sulle.

-Laura