Ihmisten ystävällisyys, aito välittäminen ja vilpittön hymy ovat painuneet vahvasti mieleeni näiden reissun ensimmäisten päivien aikana. Mihin tahansa menetkin, sinut otetaan aina vastaan avoimin mielin ja sydämin. Saat tervehdyksen yhteydessä lempeän hymyn ja pienen kumarruksen, ja voit olla varma, että lähes jokainen ihminen haluaa sinulle pelkästään hyvää.

Siinä missä Suomessa on ihme, jos saa aidosti välittävää ja auttavaista palvelua tai kohtaa vilpittömästi kiltin ja sydämellisen ihmisen, on se täällä perusnormi. Täällä taasen on ihme, jos joku ei kiitä tai tervehdi sinua, mikä taas kotipuolessa on hyvinkin tuttua.

Nyt ymmärrän, miksi niin monet rakastavat tätä paikkaa. Ymmärrän, miksi ihmiset haluavat tulla tänne pidemmäksi aikaa ja miksi he viettävät täällä jokaisen talven.

Koska niin minäkin olen rakastunut tähän paikkaan ja näihin ihmisiin – jo näiden muutaman hassun päivän jälkeen. Voisin hyvinkin kuvitella viettäväni täällä talvea joogaten, etätöitä tehden, auringosta nauttien, thaikkuruokaa syöden ja tätä ihanaa kulttuuria itseeni imien.

Ja ehkä se olisikin vielä joskus mahdollista. Tai siis, kyllä se on, kun vaan niin päätän.

kuvat: Katarina Kirvesmäki

-Laura