Huomenta kaunis. Mikä fiilis tänä aamuna? Nukuitko hyvin? Mitä on mielen päällä? Tiedäthän, että olet arvokkain ihminen elämässäni?

Siksi haluan, että ymmärrät sen, mitä aion sinulle nyt sanoa.

IMG_7155Tässä maailmassa on liikaa paineita suorittaa, liikaa paineita näyttää hyvältä ja olla superihminen. Liikaa bokseja, mihin itsensä luokitella ja määritteitä, millä itseään kuvailla. Se on rankkaa.

Se ajaa yhä useamman meistä uupumisen partaalle tavalla tai toisella. Kun pitäisi pitää huolta omasta kunnosta, viettää aikaa läheisten kanssa, nähdä ystäviä, tehdä työt, opiskella, kehittyä ihmisenä ja samaan aikaan muistaa rauhoittuakin, saattaa se kaikista tärkein unohtua.

Oma sisin ja oma hyvinvointi.

IMG_7210
Mä tiedän, ettet sä haluaisi kokea kuuluvasi yhteenkään boksiin, tai määritellä olemustasi ”opiskelijana” tai tai minään muunakaan. Mä tiedän, ettet haluaisi olla superihminen ja kykeneväinen kaikkeen, koska kukaan ei pysty siihen. Mä tiedän, ettet jaksaisi treenata niin paljon, kuin treenaat tai rajoittaa suupalojasi. Et haluaisi olla väsynyt ja pinna jatkuvasti kireällä, muttet voi sille mitään. Mä tiedän, että haluaisit irroittaa otteen, antautua ja kaatua sänkyyn.

Muttet pysty, koska pelkäät, ettet kestä sitä, mitä kohtaisit, jos irroittaisit.

2V5A7086
Koet, että sinulla täytyy olla kontrolli. Kun tuntuu, että koko muu mailma elää oman aikataulunsa mukaan ja meneillään on monta hoidettavaa asiaa, haluat pystyä kontrolloimaan edes jotakin. Itseäsi.

Olet huonolla tuulella ja suutut pienistä asioista turhaan, koska jos jokin rikkoo sääntöjäsi tai uhkaa aikataulujasi, tuntuu, että koko maailmasi kaatuu. Ja niinhän se kaatuu. Se kaatuu huonoon treeniin tai vääränlaiseen ruokaan. Se kaatuu liian myöhään valvomiseen ja juhlissa pakolla nakerrettuun pullaan.

Mutta tiedätkö mitä? Se ei ole elämää.

IMG_7160Nyt on sun aika päästää irti.

Nyt on sun aika kohdata ne tunteet, ne haavat ja ne lukot, mitä jatkuvasti yrität paeta. Nyt on sun aika kaatua, jotta voisit joskus myös nousta ylös ja jatkaa eteenpäin.

Mä lupaan olla tässä sitä varten ja kuunnella. Antaa sulle käden ja ottaa vastaan kaiken mitä haluat sanoa. Tai jos et halua puhua, voit vain olla ja hengittää. Nojata pään olkapäähän ja itkeä.

Mä lupaan rutistaa sua niin pitkään, että kipu helpottaa. Mä lupaan olla tässä, aina ja ikuisesti.

2V5A7140kuvat: Johanna Turpeinen

Koska tiedätkö mitä? Jokin päivä se kipu helpottaa. Ei ehkä huomenna, eikä kuukaudenkaan päästä, mutta jokin päivä se helpottaa.

Jokin päivä sä opit näkemään, että olet upea ihminen. Että olet ainutlaatuinen ja kaunis. Että sinulla on ympärilläsi ihmisiä, jotka välittävät ja jotka eivät koskaan jätä sinua yksin.

Opit ymmärtämään, ettei treenikertojen määrä tai timmi vatsa kerro mitään siitä, kuka sinä olet.

Opit kuuntelemaan, millaista ruokaa kehosi tarvitsee ja antamaan sille sitä juuri niin paljon, että tunnet olosi kylläiseksi. Opit, että olet ihan yhtä rakastettava painosta ja lihasmassasta riipumatta.

Ja ennen kaikkea opit rakastamaan itseäsi. Ymmärrät, että itseasiassa sinä olet itsesi paras kuuntelija, lohduttaja ja tsemppari. Olet itsesi paras tuntija ja henkilökohtainen hyvinvointivalmentaja.

Olet oman itsesi paras ystävä. Ja se, jos mikä, on tavoittelemisen arvoinen asia.

-Laura