Nyt kun äitienpäivä lähestyy, pysähdyin – hieman matti myöhäisenä, tosin – miettimään mitä kivaa voisin äidille tänä vuonna keksiä. Lahjojen osto käyttäytymiseni on muuttunut paljon viimeaikoina, ja olen siitä syystä nykyään huono ostamaan mitään konkreettisia lahjoja. Välillä ehkä, jos ystävä toivoo tietynlaista mukia tai korua syntymäpäivälahjaksi, olen saattanut sellaisen hankkia, mutta noin muuten materian ostaminen ja antaminen ei tunnu niin hyvältä. Siinä missä ennen rakastin ostaa kaikkea pientä söpöä krääsää, kartan nykyään moista ”turhaa kuluttamista” mahdollisimman paljon. Välillä jopa ahdistaa se, että ”pitäisi” ostaa jollekin jotakin – varsinkin jos tietää, ettei lahjansaaja kaipaa yhtään lisää roinaa nurkkiinsa pyörimään.

Haluan järkätä äidille jotain spessua, joka ei ole pelkkää materiaa. Kaunis kortti, raakasuklaa ja kukka ovat toki hyvä lisä itse lahjalle, jotta on jotakin konkreettisesti käteen annettavaa, mutta itse lahjan täytyisi olla jokin mukava kokemus tai elämys yhdessä.

Toissa vuonna järkkäsin äidille ja pikkuveljelle brunssin, viime vuonna olin äitienpäivän aikaan Espanjassa, joten tänä vuonna on aika tehdä jotakin vähän erilaista ja uutta. Aion antaa äidille lahjaksi elämyksen. Siltä varalta, että äitini näkee tämän postauksen, en vielä paljasta mitä se on, mutta jotakin ihanaa hemmottelua, rentoutumista ja yhdessä oloa on luvassa.

Innostuin selailemaan Elämyslahjojen sivuja vähän pidemmän kaavan mukaan (juurikin tuota oman äidin lahjaa etsiskellessä) ja keksin kerätä sieltä muutaman hyvän lahjavaihtoehdon äidille:

Rentouttava vartalohoito
Sisältää mangokuorinnan, rentouttavan vartalonaamion sekä kokovartalohieronnan.

Nautiskelijan paketti
Pakettiin sisältyy lähes 20 hemmotteluelämystä, joista lahjansaaja saa valita mieleisensä. Elämykset sijoittuvat ympäri Suomea eri paikkoihin, joten valinnanvara löytyy!

Raakasuklaa työnpaja 2:lle
Kahden tunnin työpaja, jossa opetellaan tekemään raakasuklaata ja kuullaan mm. miksi raakasuklaata kannattaa syödä! Työpajassa pääsee itse tekemään suklaata alusta loppuun ja mikä parasta, kaiken saa myöskin syödä!

Rentoutuskellunta
Tästä olen kuullut niin paljon hyvää viime aikoina! Kuulemma super rentouttava ja puhdistava kokemus, mitä nyt muutama tuttu on kertonut kokemuksiaan.

Elämyslahjojen sivuilla rentoutuskellunnasta kerrotaan näin:

”Lahja sisältää yhden kelluntasession Float Kalliossa. Aikaa kelluntahuoneessa on 90 minuuttia, mutta aikaa on hyvä varata muutama tunti, jotta voi nauttia kellunnan jälkeisestä hehkusta Float Kallion loungessa, jossa on tarjolla Kaffa Roasteryn kahvia ja Nord-T:n teetä, virvoketta ja pientä naposteltavaa. Rentoutuskellunta sopii kaikille, sillä jokainen tarvitsee joskus häiriöttömän levon ja rauhan.”

Hemmottelupaketti päästä varpaisiin EKO
Sisältää kasvojen, jalkojen ja käsien hoidot, sekä yksilölliset koti-ihonhoito suositukset. Kasvoille tehdään ihoanalyysi, kuorinta, naamio sekä pää- ja kasvohieronta. Jaloille virkistävä jalkahoito (kylpy, kuorinta, raspaus, kynsinauhojen hoito sekä hieronta) ja käsille kynsien ja kynsinauhoje hoito, käsivoide ja kiillotus tai läpinäkyvä lakkaus.

Siinäpä muutama kiva vaihtoehto äitienpäivälahjalle! On niin paljon kivempaa ja arvokkaampaa käyttää rahat johonkin elämykseen tai yhteiseen kivaan kokemukseen, kuin ”turhiin” pikkukrääsiin tai vaikkapa koruihin.

Jos oma lahja vielä uupuu, Elämyslahjojen sivuilta saat ostamisen jälkeen lahjan välittömästi omaan sähköpostiisi, joten jos säkin oot yhtä myöhään liikkeellä, kuin mäkin, kerkeät vielä hankkimaan äitienpäivälahjan ennen juhlapäivää.

Onko teillä jakaa hyviä lahjaideoita äideille tai miten te ajattelitte muistaa äitiä sunnuntaina? Toivottavasti näistä vinkeistä oli jotakin apua!:)

Kivaa perjantaita!

Laura