Kaikille meille on joskus vaikeaa levätä. Kun arjessa ja vapaa-ajalla on jatkuvasti liikkuvia osia: tapahtumia, deadlineja, treenaamista, ystävien kanssa hengailua, kissanristiäisiä, kodin hoitamista ja mitä ikinä, se todellinen lepo jää usein pois kuvioista, vaikka nimenomaan siihen pitäisi kiireen keskellä satsata.

Minä päätin, että kunhan vain joulua edeltävästä noro-viruksesta selviän, otan todellakin kaiken ajan, minkä vain saan, itselleni. Koska viime viikot ovat olleet tapahtuman ja stressintäyteisiä ja koska myös joululomalla minun tuli olla toiseen työhöni liittyen saatavilla, päätin ottaa vapaa-aikaa omasta somesta sen verran, kuin hyvältä tuntuisi. Päätin, että päivitän vain ja ainoastaan, jos todella on sellainen fiilis. Ja lopulta päädyin lepäämään blogista reilun viikon, enkä kertaakaan miettinyt, että mitäköhän kaikki nyt ajattelevat, jos en päivitä.

Ja vaikka yleisesti teenkin somea aina vain puhtaasta halusta ja innosta sitä kohtaan, tottakai myös välillä omissa kanavissani postausten tekeminen on työtä, jota täytyy tehdä. Tämä hetken hengähdys teki siis todella hyvää.

vitaminwell_bayhelsinki_svante_gullichsen-25

Siksi halusin tulla muistuttamaan myös sinua levosta ja sen tärkeydestä. Usein monet meistä eivät edes ymmärrä, että jo itse arki sen kaikkine työ- tai koulutehtävineen sekä kodin askareineen voi olla todella kuluttavaa ja raskasta niin keholle kuin mielellekin. Siihen päälle, kun vielä yrittää ahdata ystävien tapaamiset, kissanristiäiset sekä omat treenit, on aika äkkiä mittari punaisella. Uskalla siis sanoa joskus myös ei kaikelle ylimääräiselle ja ole vain itsesi kanssa rauhakseen. Se voi olla kävelylenkki metsässä, hyvän ruoan kokkaamista kotona taikka joskus ihan vaan suklaarasian kanssa sohvalla makoilua. Tärkeää on, että oppisit kuuntelemaan kehoasi ja sitä, miten se reagoi arjen askareisiin. Jos se on jo niistä aivan puhki ja stressikertoimet korkealla, ei ole järkeä ympätä päälle vielä treenejä, kavereiden tapaamista ja muita kissanristiäisiä.

Muista siis rauhoittua. Rauhoittuminen, lepo ja oma-aika ovat sellaisia asioita, joita harva tekee tarpeeksi. Ja tässä olisikin erinomainen esimerkki siitä, mitä voisi itselleen luvata ensi vuotta, 2018, silmällä pitäen.

vitaminwell_bayhelsinki_svante_gullichsen-41
vitaminwell_bayhelsinki_svante_gullichsen-1

Oli kyse sitten treenaamisesta, bloggaamisesta, toimistoduunista tai mistä ikinä, TAUKO JA LEPO tekevät terää itse kullekin. Vaikka olenkin vuosien varrella opetellut kantapään kautta sen, kuinka tärkeää on osata ottaa arjessa aikaa itselleen ja omille jutuilleen, muistutti tämä hengähdystauko minulle taas sen, että maailma ei todellakaan kaadu siitä, että on hetken tekemättä mitään. Se oikeastaan nimenomaan paranee. Tauko ja lepo omasta duunista ja arjesta antavat aina tilaa uusille ajatuksille, motivaatiolle ja innolle.

vitaminwell_bayhelsinki_svante_gullichsen-52
kuvat Vitamin Well:n pikkujouluista / valokuvaaja: Svante Gullicshen

Joten loppujen lopuksi tämän loppuvuoden sairasteluni – 2 viikon flunssa ja muutaman päivän norovirus – sekä joulunajan lomailu tekivät todellakin minulle hyvää. Huomasin sen viimeistään tänään salilla, kun pitkästä aikaa tuntui, että rankka treeni kulki ihan eri tavalla, kuin aikaisempina kuukausina. Samoin vielä muutama kuukausi sitten minua kovasti stressannut tuleva kevät ja sen mukana lisääntyvä työmäärä eivät oikeastaan enää stressaa vaan tiedän klaaraavani uudenlaisen arjen ihan hyvin. Myös koiran kanssa myös arki on koko ajan menossa parempaan suuntaan. Nyt näyttää siltä, että tyttö on alkanut oppimaan sisäsiistiksi ja käyttäytyy muutenkin rauhallisemmin, kuin aikaisempina viikkoina.

Täällä päässä siis kaikki hyvin. Tällä hetkellä mulla on rauhallinen, levännyt ja virkeä olo, vaikka mummolan kauniista valkoisesta joulusta olikin hiukan vaikeaa palata tänne harmaaseen ja sateiseen Helsinkiin… Mutta kaiken kaikkiaan on hyvä olla juuri nyt.

Laura