Kaupallisessa yhteistyössä NORDIQ Nutritionin kanssa

Vaikka aurinko paistaa nyt täydeltä siniseltä taivaalta ja valaisee asuntomme ihanasti, on tämä valoilmiö näin lokakuisena päivänä aika harvinaista herkkua – harmaus, sateet ja kylmä viima taasen vakio. Kaamos se kun tulla tupsahti taas yhtäkkiä, eikä ole hetkeen lähdössä pois.

Ainakin allekirjoittanut on huomannut valon vähenemisen vaikutuksen. Vaikka aamuvirkku olenkin, on välillä yhdeksänkin tunnin yöunien jälkeen vaikeaa kammeta sängystä ylös. Luomet painavat tuplasti enemmän ja silmiä vihloo, eikä kahvikaan oikein auta. Pitkin päivää haukotuttaa ja joinakin päivinä tuntuu, ettei herää ollenkaan, vaan aivot ovat jatkuvasti pienessä sumussa.

IMG_8544

Tässä vaiheessa kuvioon astuvat vitamiinit (ja lisäravinteet, erityisesti superfoodit). Kun aurinko ei enää tarjoa päivittäistä D-vitamiini annostaan, turvaudun minäkin purkkeihin, superfood -jauheisiin ja yhä ravinteikkaampaan ruokaan. Myöskin kurkkusuihke, kurkumalatte, pakurikahvi ja inkiväärishotit ovat lähes päivittäisessä käytössä.

Näin syksyn tullen huolehdin entistä enemmän, että lautasella on tarpeeksi värejä ja lisäilen smoothien sekä puuron joukkoon superfood -jauheita. Macaa, spirulinaa, raakakaakota, pakurikääpää, kuusenkerkkää ja sen sellaista. Purkista nappaan aamuisin B-, D- ja multivitamiinin sekä kausittain myös välillä muitakin ravintolisiä, joista kerron lisää alempana.

IMG_8525

Tutustuin muutama kuukausi sitten NORDIQ Nutritionin tuotteisiin. Jo pelkästään pakkausten ja purkkien kauniin ulkonäön perusteella osasin olettaa jotakin hyvää. Sanat ”luonnonmukaisesti viljelty”, ”tuorepakastekuivattu”, ”vegaaninen” ja ”geeniystävällinen” pomppasivat heti ensimmäiseksi vastaan, kun lueskelin yrityksestä ja sen tuotteista heidän nettisivuiltaan.

Erityisesti mieleeni jäi tämä lause: ”NORDIQ Nutrition -ravintolisät on suunniteltu ihmiselle. Sinulle, joka elät elämääsi liikkuen, tehden työtä, hoitaen perhettäsi, tavaten ystäviäsi, opiskellen. Sinulle, kaupunkilaiselle ja kiireiselle, ja myös sinulle, joka rakastat luontoa ja hiljaisuutta”, jossa tiivistyy mielestäni ihanasti NORDIQ:n arvomaailma – ihmisläheisyys ja luonnonmukaisuus.

IMG_1131
moiOlen nyt käyttänyt vitamiinikapseleita sekä muutamaa eri jauhetta muutaman kuukauden ajan ja tykästynyt erityisesti tuotteiden puhtauteen (kerrankin sellainen ainesosaluettelo, josta tunnistan jokaisen ainesosan), aitoon makuun ja pakkauksien kauniiseen ulkonäköön. Rakastan magnesium -jauhetta sekä pre- ja post-workout jauheita smoothien ja puuron seassa sekä koen, että vitamiinikapselit on helppo aamulla kulauttaa alas, kun ikkunalaudalla odottelee rivistö kauniita purnukoita.

Tällä hetkellä lähes päivittäisessä käytössäni NORDIQ:n tuotteista ovat B-Complex, Multi Nutrient -kapselit, Pre Workout ja Post Workout proteiini-superfood jauheet sekä Magnesium-jauhe. Näiden lisäksi käytän kuuriluontoisesti Immune Complexia vastustukyvyn parantamiseksi, Hydration -jauhetta nesteytykseen sekä Female Compelxia tasapainoittamaan hormonitoimintaa. Muitakin tuotteita olen toki testannut, mutta edellämainitut ovat osoittautuneet lemppareiksini.

IMG_1125

Mitä tulee vitamiineihin (ja superfoodeihin!), olen kokemuksen kautta oppinut, että laatu todellakin ratkaisee. Sen on myöskin Nordiq:n tuotteiden käyttöönotto todistanut. Ei ole sama asia syödä päivittäistavarakaupan hyllyltä napattuja vitamiinitabletteja, kuin puhtaasti ja luonnonmukaisesti tuotettuja, huolella valmistettuja vitamiinikapseleita tai -jauheita. Toiseksi mainittujen etu lienee nimittäin sanomattakin selvä: luonnonmukaisesti tuotetut, laadukkaista raaka-aineista valmistetut kapselit ja jauheet imeytyvät elimistöön tehokkaammin, koska ne myöskin sisältävät keholle hyödyllisiä aineita, eivätkä mitään ylimääräistä (lue: säilöntä- tai stabilointiaineita, rypälesokeria yms). Siksi vitamiiniasioissa merkillä on väliä.

IMG_8536kuvat minusta: Jemina Virkkula

Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia ja mietteitä vitamiinien ja lisäravinteiden käytöstä. Millaisia tuotteita olette kokeilleet ja mitkä ovat toimineet?

Henkilökohtaisesti olen huomannut, että mitä laadukkaampia tuotteita käytän, sitä paremmin esimerkiksi iho, kynnet ja hiukset voivat, ruoansulatus toimii ja jaksan arjessa paremmin.

-Laura