Tuntuu kuin kirjautuisin blogiini ensimmäistä kertaa. On melkein kuin kirjoittaisin ensimmäistä postausta siitä kuka olen, mitä teen, mitä kuuluu ja missä menen. Ja näin pitkän bloggaamistauon jälkeen haluankin kirjoittaa, mitä kuuluu.

Viime kevät piti sisällään paljon muutoksia. Havahduin monesti pohtimaan, onko minulla hyvä olla nyt ja tässä. Sen myötä oivalsin, että en ollut tyytyväinen siihen, miltä minusta monesti arjessa tuntui. Tavallaan kaikki oli hyvin ja olin ihan perus onnellinen, mutten kuitenkaan.

Huomasin, että olin haalinut liikaa asioita lautaselleni yhtä aikaa. En välttämättä ollut enää niin optimistinen ja hyväntuulinen, kuin olisin voinut olla. Kyllähän elämässä on aina huonoja päiviä ja pidempiäkin ajanjaksoja, kun se ei välttämättä tunnu menevän eteenpäin, mutta tässä tapauksessa oli enemmänkin kyse omasta fokuksesta ja asenteestani.

Päätin tehdä asian eteen jotakin. Tein päätöksen, että käyttäisin energiani määrällisesti vähempään, mutta panostaisin laatuun. Keskittyisin mielummin kahteen asiaan kunnolla, kuin viiteen puoliteholla.

Hain uutta työpaikkaa ja yllätyksekseni sain sen. Ensimmäistä kertaa elämässäni, sain työn ilman suhteita. Olin vain – ihan normaalisti – laittanut hakemuksen menemään, käynyt haastattelussa ja reilu viikko myöhemmin siitä, sain puhelun, jossa ilmoitettiin, että olen saanut paikan.

Sitten pian aloitinkin jo työt uudessa porukassa, tehden sellaista, mitä en koskaan ennen ollut tehnyt ja mistä olin joskus vain haaveillut.

Uuden työn aloittamisen jälkeen olen oppinut jatkuvasti lisää työssäni ja saanut ympärilleni mahtavan työporukan, jonka kanssa puhallamme yhteen hiileen.

Olen perustanut toiminimen ja tehnyt myös muutamia oikeita blogiyhteistöitäkin, joista olen tosi kiitollinen. Uuden työn myötä olen myös saanut lisää itsevarmuutta ja huomannut jo lyhyessä ajassa kehitystä omassa tekemisessäni.

Kiire-kevään aikana olin kotona kuitenkin välillä etäinen ja kireä. Tein liikaa asioita samanaikaisesti, mikä kostautui pahimpina päivinä eteisen lattialla itkemiseen, kun en olisi halunnut lähteä töihin. Onneksi – ja täytyy kyllä sanoa, että ihmetyksekseni – ne päivät olivat harvassa. Tiesin, ettei sellaista arkea olisi järkevää elää, ja päätin laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.

Kirjoitin listan ja viivasin listan loppupäästä muutaman minulle vähemmän tärkeän jutun pois. Päätin, etten voisi enää syksyllä jatkaa näin, tehden niin montaa asiaa samanaikasesti. Koulu, blogi, kaksi työtä, oma vapaa-aika ja kaikenmaailman kissanristiäiset ympättynä yhteen olivat liikaa. Vaikka käytännössä olisikin mahdollista ehkä jollain tasolla pyörittää moista arkea, en olisi sellaista elämää eläessäni kuitenkaan onnellinen. Ja onnellisuus on minulle prioriteetti ykkönen.

Ilmoitin, etten pystyisi enää syksyllä jatkamaan ohjauksia Fuellilla, sillä aloittaisin opinnäytetyön kirjoittamisen, minkä kanssa samaan aikaan teen edelleen töitä sosiaalisen median parissa (sekä itselleni, että muille).

Työn ja muiden velvollisuuksien ulkopuolella olen opetellut päästämään esimerkiki menneistä ihmissuhteista irti, miettimättä liikaa, mitä joku toinen asiasta ajattelee. Olen kasvattanut nahkaani, mutten kuitenkaan liikaa. Se herkkä ja tunteikas Laura on edelleen siellä, mutta ehkä hiukan vahvempana, kuin ennen.

Sen lisäksi olen tutustunut muutamaan ihanaan uuteen tyyppiin, jotka ovat tänäkin päivänä osana lähes jokapäivästä elämääni. Uudet tuttavuudet ovat tuoneet arkeen paljon iloa, vaikka toki vietän edelleen paljon aikaa pidempiaikaisten ystävieni kanssa.

Kesä on ollut ihana. Se on mennyt taas aikamoisella vauhdilla (melkein) ohitse, mutta ollut silti täynnä paljon tapahtumia. Alkukesän Hämeenlinnan reissu poikaystävän kanssa, sen jälkeen norjalaisen ystäväni vierailu, juhannus, Espanjan reissu ja muutama pikainen visiitti sukulaisia tervehtimässä Hangossa ja Keski-Suomessa.

Mulla on tällä hetkellä tosi hyvä olla ja tuntuu, että pikkuhiljaa kaikki ne palaset, jotka olivat vielä kevään aikana hajallaan, alkavat loksahtelemaan kohdilleen. Vaikka samaan aikaan jännitän suht. kiireistä ja työntäyteistä syksyä, olen kuitenkin optimistinen sen suhteen, että tulen selviämään siitä. Koulusta valmistumisen jälkeen minulla tulee olemaan entistä enemmän vapautta ja aikaa tehdä lisää vain niitä asioita, joihin haluan fokusoida. Ja siksi olen motivoitunut hoitamaan itseni ulos koulusta tämän vuoden loppuun mennessä.

kuvat 1,2,4,7-10: Katarina Kirvesmäki editointi: minä

Kaiken kaikkiaan olo on kiitollinen. Ja onnellinen. Tuntuu niin hyvältä olla taas täällä, kirjoittamassa tekstejä ja läsnä blogissa. Toivottavasti kaikilla teillä on ollut nautinnollinen kesä. Ei kuitenkaan huokaista vielä haikeudesta, koska ainakin minun mielestäni kesää on vielä jäljellä<3

-Laura