Sen lisäksi, että sain tänä vuonna maailman parhaita uutisia juuri synttäripäiväni kynnyksellä, sain myöskin viettää pitkästä aikaa ihan vanhan kaavan mukaiset synttärijuhlat ystävieni kanssa.

Oikeastaan en olisi voinut muuta edes syntymäpäivältäni toivoa, sillä se, että sain viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa ja pelastaa yhden maailman suloisimman koiran hengen tarjoamalla tälle rakastavan kodin, on oikeastaan kaikki, mitä ikinä halusin.

IMG_8256-3

Ajatus juhlien järkkäämiseen syntyi, kun mietin itselleni jotakin spessumpaa synttäritekemistä. Tajusin, etten ole pitkään aikaan ollut yhdissäkään juhlissa, jotka järjestettäisiin jossakin muualla, kuin ravintolassa tai baarissa sillä idealla, että ”nyt muuten biletetään”. En ole itse mikään alkoholin suurkuluttaja enkä baareissakävijä, joten halusin jotakin astetta rennompaa ja autenttisempaa synttärijuhlintaa.

Niimpä päätin järjestää ihan perinteiset synttärijuhlat. Halusin viettää mahdollisimman rennon ja hauskan illan, joten kutsuin kourallisen läheisimpiä ystäviäni juhliin ja suuntasimme toissalauantaina Roots Helsingin upeisiin tiloihin viettämään iltaa.

IMG_8234
IMG_8297
IMG_8240
IMG_8298

Koko ravintola olisi ollut varattu meidän käyttöömme (yläkerta ja alakerta), mutta päätimme kuitenkin linnoittautua alakerran lounge -tilaan. En ollut aikaisemmin koskaan käynyt kahvilan alakerrassa, mutta kun muutamaa tuntia ennen juhlia kävin tsekkaamassa tilat, olin myyty.

Aivan ihana ja avara tila kellarikerroksessa tarjosi meikäläisen juhlille kyllä parhaat mahdolliset puitteet, joita en olisi ainakaan omassa kodissa voinut koskaan saada. Loungessa oli ihana kellaritunnelma eurolavoista tehtyine sohvineen, kynttilöineen ja viherkasveineen, ja se sopi täydellisesti meidän porukalle tuona iltana. Tilassa oli myöskin yllättävän hyvä akustiikka, sillä juhlien lähentyessä loppuaan minä ja laulupartnerini Juha innostuimme esittämään muutamia biisejä kitaran & laulun voimin. (Voit kuunnella meidän ekan oman biisin tästä!)

Tässä vaiheessa haluan myös kiittää Rootsin henkilökuntaa, sillä he olivat todella avuliaita ja mukavia kaikkien järjestelyjen kanssa. En olisi voinut toivoa parempaa paikkaa ja tunnelmaa juhlilleni. Kiitos<3

IMG_8276
IMG_8288
IMG_8258

Olin pyytänyt muutamia ystäviäni tuomaan jotakin syötävää tarjolle, jonka lisäksi olin hankkinut Greenstreetiltä pähkinä-suklaa raakakakun (oman lempparini) sekä ostanut muutamia juotavia ja naposteltavia tarjolle. Pippalothan muuntautuivatkin yhtäkkiä tarjoiluiltaan suht. terveellisiksi, sillä kaikki ruoka oli joko itsetehtyä raakaruokaa tai muuten vain jotakin terveellistä naposteltavaa, eikä mausta tai herkullisuudesta ollut tinkimistä. Nappiin meni siis senkin kannalta ja monet kaveritkin kehuivat ruokia, että oli ihanaa, kun synttäreiltä löytyi kunnollista syötävää!

Pöydästä löytyi mm. kahta erilaista raakakakkua, gluteenittomia päärynäleivoksia, suolaista gluteenitonta piirakkaa, nachoja ja juuressipsejä, hummusta, mango-raakapalloja sekä ihanan Foodinin sponssaamia raakasuklaa-mulpereita, raakasuklaata, pähkinöitä ja siemeniä sekä kuivattuja mangopaloja. Mm-mm-mm!

Ehkä yhdet parhaista synttäritarjoiluista vaikka itse sanonkin:D

IMG_8300

Kiitos siis jokaiselle ihan huippuhauskasta illasta ja kiitokset Rootsille upeista tiloista<3 En muista, milloin olisin viimeksi nauttinut joidenkin juhlien järjestämisestä näin paljon, vaikka juhlien järjestämisestä tykkäänkin!

Ja niinkuin monien ystävieni kanssa tuona iltana todettiin: tällaisia pitää ehdottomasti järjestää lisää – vaikka ihan ilman sen kummempaa syytäkin!

-Laura