Hei syksy,

Ajattelin tulla kertomaan, että sä oot aika ihana. Erityisesti tänä vuonna oot ollut lempeä ja kiltti, ja mun mielestä oot näyttänyt parhaat puolesi – sekä siinä, mitä oot tuonut tullessasi ja siinä, miltä oot päivittäin näyttänyt.dsc_5020Oot ollut tosi kaunis. Mä oon rakastanut sun vaaleanpunaisia auringonlaskuja, kirkkaita päiviä, iltausvaa ja ruskaa. Mä oon rakastanut ulkoilla sun kirpeissä aamuissa ja illoissa, istua ikkunalaudalla teekuppi kädessä ja villasukat jalassa, päästä pitkästä aikaa kiinni rutiineihin ja opetella elämään jonkun toisen ihmisen kanssa samassa kodissa.

Se kaikki on tuntunut tosi hyvältä.

dsc_4939-2dsc_4960-2Sä oot tuonut mulle viime kevään sairaslomailun, muutaman ulkomaan matkan ja kesälomailun jälkeen kasan velvollisuuksia ja kiirettä, joista mä oon – ajoittaisista väsymyspuuskista huolimatta – tykännyt. On tuntunut hyvältä, että lähes päivittäin on ollut jotakin tekemistä – oli se sitten töitä, koulua, treenejä, ystävien kanssa kahvittelua, valokuvaamista tai mitä tahansa. Se on ollut suuri muutos entiseen, mutta se on tuntunut tosi hyvältä.

Sellaiselta, mitä oon jo pitkään kaivannut.

dsc_4934Oon huomannut, että vaikka to do -listallani olisi paljon ruksattavia kohtia (mukavia tai epämukavia sellaisia), kiire arjessa ei ole tuntunut suorittamiselta, koska olen oppinut pois suorittamisen ja itseensä tyytymättömyyden mindsetistä.

Oon oppinut sietämään painetta ottamatta siitä itselleni paineita. Oon oppinut myös hyväksymään itseni ihan yhtä haavoittuvaisena ihmisenä kuin kaikki muutkin – ei mun tarvitsekaan pystyä kaikkeen, teen sen mitä pystyn ja yritän jokaisessa hetkessä parhaani. Saan myös kieltäytyä, jos siltä tuntuu.Hoidan koulun ja työt reippaalla asenteella, mutta jos on väsyneempi päivä, en oleta, että toimisin yhtä tehokkaasti, kuin päivänä, jolloin olen täynnä energiaa. Annan itselleni anteeksi.

Kun väsyttää, kokkaan hyvää ruokaa, perun ylimääräiset menot siltä päivältä (jos vaan suinkin mahdollista) ja nautin pari kuppia enemmän kahvia.

dsc_5044dsc_5015Jotkut meistä ovat enemmän tekijä -tyyppejä, toiset taas kaipaavat enemmän omaa tilaa ja kotihengailua. Ja viimeistään nyt olen oppinut, kiitos tämän syksyn, että mä olen tekijä -tyyppi. Kaipaan tekemistä, itseni toteuttamista ja sosiaalisia tilanteita, ihan päivittäin.

dsc_4997-2

kuvat: Ella Elers

Joten hei syksy, kiitos kun oot ollut mulle niin hyvä.

-Laura