Ikkunasta näkyy harmaa maisema, vettä tippuu ikkunalaudoilta ja kadut ovat märkiä. Silti lämpömittari näyttää reilut +10 astetta, vaikka olisin voinut vannoa, että ulkona on paljon kylmempi. Ainiin, nythän on toukokuu, kyllähän siellä täytyykin olla edes vähän lämmintä. En anna kuitenkaan sään masentaa fiilistäni, sillä tänään(kin) on tulossa mahtava päivä täynnä kivaa pientä ohjelmaa.

Sama hyvä fiilis minulla oli myös toissapäivänä, kun lähdin aamuvarhain suuntaamaan kohti Crossfit Basementia. Siellä meitä nimittäin odotti (jo kolmannet!) Peak Performancen yhteistreenit, jotka Sara oli järkännyt.

Käytiin läpi kyykkytekniikkaa, tehtiin muutamia lonkkien avauksia, kyykättiin parin kanssa levytangoilla, tehtiin Bring Sally Up -kyykkyhaaste ja lopuksi vielä 12 minuutin crossfit -tyylinen lopputreeni. Noin tunnin treeni oli juuri sopivan haastava, muttei liian rankka.

Päivän treeni näytti tältä:

Alkuun kyykkytekniikkaa ja muutamia kehonpainokyykkyjä

Lonkanavauksia boksilla (kuvassa) + lisää kehonpainokyykkyjä

Kyykkysarjat kaverin kanssa levytangolla 4 x 6

Bring Sally Up kyykkyhaaste

12min lopputreeni:

crossfit vatsat
boksille nousut
burpee

Treenin jälkeen saatiin vielä nauttia ihanasta Rootsin aamupalasta, kylmä- ja porealtaasta, saunasta sekä hieronnasta (!!!). Voisin mielelläni aloittaa vaikka jokaisen aamun näin – etenkin tuo muutama 30 sekunttinen, mikä me Liisan kanssa vietettiin kylmäaltaassa, oli jotain niin siistiä, että sen voisi ottaa ihan tavaksikin.

Tuo tiistaiaamun crossfit treeni herätti minussa taas sen kovan kaipuun lajin pariin. Harrastin Crossfitiä nimittäin muutama vuosi takaperin noin vuoden verran, kunnes ranteeni murtui ja lajin harrastus jäi. Harmittaa edelleen, etten silloin heti parannuttuani palannut takaisin, koska olin kehittynyt sen vuoden aikana paljon, ja oppinut rakastamaan tuota lajia. En kuitenkaan ole halunnut luopua tämänhetkisestä salijäsenyydestäni, ja sen takia ei ole ollut varaa pitää yllä sekä kuntosalijäsenyyttä, että crossfitin jäsenmaksuja.

Nyt olen kuitenkin alkanut pikkuhiljaa kallistumaan taas sen puoleen, että palaisin lajin pariin. Viime viikkoina on tullut pohdittua paljon omaa treenaamista ja kaipaisin siihen kovasti jotakin lisähaastetta – tavoitteellisuutta, uusia juttuja opeteltavaksi ja ehkäpä jonkun oman lajin (lue: crossfitin), jossa voisin alkaa kehittämään itseäni fyysisesti vieläkin taitavammaksi ja vahvemmaksi.

kuvat: Svante Gullichsen

Juttelinkin tuolla Basementilla ollessamme mestan omistajan kanssa ja luulen, että saatan palata Crossfitin pariin jo pian, mikäli se vain taloudellisesti on mahdollista. Saa nähdä, mitä käy.

Iso kiitos SarallePeak Performancelle & Crossfit Basementille sekä mahtavalle treeniseuralle vielä ihanasta aamun treeni- ja rentoutumishetkestä<3

-Laura