Kun arki on paikasta toiseen sykkimistä ja kiireistä töiden, koulun ja muiden harrastusten hoitamista, voi omaa aikaa pitää joskus itsestäänselvyytenä. ”Kyllä mulla on niitä omia hetkiä, kun käyn esim. treenaamassa ja katselen iltaisin Netflixiä sohvalla”, olen saattanut ajatella – mutta onko niitä todella?

Olen monesti tämän syksyn aikana mieltänyt, että muutama tunti yksin kotona Netflixin äärellä on sitä todellista rentoutumista ja rauhoittumista. Mutta todellisuudessa ainakaan minulle itselleni se ei riitä. Tarvitsen todellista hiljentymistä. Pysähtymistä hetkeen. Puhelimen ja läppärin nurkkaan nakkaamista, kynttilöiden valoa ja ikkunalaudalla kaupungin vilskeen katselua.

Työssäni ja yleisesti myös nykypäivän yhteiskunnassa, jokainen on jatkuvasti tavoitettavissa. Jos viestiin ei tule vastausta saman päivän sisällä, perästä todellakin kuuluu. Se on joskus aika raskasta, sillä kaiken sen sosiaalisuuden ja ulospäinsuuntautuneen persoonani ohella tarvitsen todella paljon juurikin sitä yksinoloa ja rauhoittumista.

IMG_8605Kun sitten huomasin tuon oman ajan puutteen ja sen, etten ole panostanut itseeni tarpeeksi, päätin tehdä asialle heti jotakin. Varasin kampaaja-ajan, kävin hieronnassa, värjäytin kulmat, annoin ripsienpidennysteni tippua ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä, varasin itselleni kasvohoidon. Ja vieläpä ayurvedisen sellaisen (ayurveda on intialainen lääketiede, joka jakaa ihmiset kehotyyppien mukaan).

Niimpä ramppasin parin viikon sisällä kaiken maailman hoidoissa ja hemmotteluissa ja se oli juuri sitä, mitä olin kaivannutkin. Etenkin tuo kasvohoitokokemus oli ehkä se kaikista parhain, sillä sen aikana sain todella unohtaa ulkomaailman, painaa silmät kiinni paksun untuvapeiton alla ja vain olla.

IMG_8659

Pur hyvinvointikaupan hoitolassa Rosi teki minulle puhdistavan ja kosteuttavan kasvohoidon, jossa käytettiin pelkästään auyrvedisiä tuotteita. Pur:n hoitolassa käytetään siis kaikissa hoidoissa pelkästään luonnonkosmetiikka- ja ayurvedisiä tuotteita, mikä olikin minulle välttämätön kriteeri kasvohoitoa varatessani, sillä käytän pelkästään luonnonkosmetiikkaa.

Hoidon aikana diffuuseriin laitettiin valitsemaani eteeristä öljyä ja taustalla soi rauhallista musiikkia. Sain kasvo-, hartia- ja käsihierontaa ja tunsin, kuinka jokainen lihas kehossa rentoutui ja kaikki turhatkin ajatukset hiljenivät. Tuo muutaman viikon takainen perjantai ja viikonloppu ei olisi voinut alkaa ihanammin.

IMG_8593
IMG_8628
Kuva 1: iho ennen hoitoa ja kuva 2: iho hoidon jälkeen

Ihoni oli todella kuiva ja kaipasi syväkosteutusta, joten hoidon aikana sain kasvoilleni muutamankin eri naamion. Hoidossa käytettiin Lakshimin ayurvedisia tuotteita, joissa oli ihanan neutraalit tuoksut ja jotka tuntuivat iholla ihanan raikastavilta ja kosteuttavilta.

En ollut koskaan ennen käynyt kasvohoidossa, joten en myöskään täysin tiennyt, mitä odottaa. Kuitenkin hoidon jälkeen totesimme yhdessä Rosin kanssa, että ihonväri oli selkeästi tasoittunut ja iho tuntui (juuri tehdystä hoidosta johtuen tottakai) paljon kosteammalta ja pehmeämmältä.

Näin muutama viikko hoidon jälkeen voin sanoa, että iho on ottanut kosteutusta vastaan paljon paremmin ja tuntunutkin pehmeämmältä. Taidan siis ottaa kasvohoidot ihan vuotuiseksi kauneudenhoitorutiinikseni.

Psst! Mikäli kasvohoito Purilla kiinnostaa, voit tutustua hoitoihinja varata ajan täältä!

kollaasi

Tämän tekstin oppi siis olkoon: anna aikaa itsellesi. Älä vähättele ”omaa aikaasi”, äläkä tyydy siihen, että saat silloin tällöin muutaman tunnin Netflixille tai puhelimen selailulle. Se todellinen ”oma aika” on nimittäin todellisuudessa jotain aivan muuta. Ja oli se mitä tahansa, muista ottaa se hetki itsellesi. Ansaitset sen.

Laura