Näiden herkullisten kasvispihvien resepti syntyi lennosta viime viikolla, kun poikaystävä kysyi, josko voisin tehdä meille ison satsin kasvispihvejä jääkaappiin. Innostuin heti ideasta, sillä kasvispihvien teko oli ollut itsellänikin jo kauan mielessä, mutta en koskaan ollut saanut reseptiä toteutettua.

IMG_2436

Näiden pihvien mehevän koostumuksen ja intensiivisen maun takana on taas kerran Foodinin kurpitsansiemenjauho, jota kerkesinkin hehkuttaa aikasemmin tämän sämpyläreseptin yhteydessä. Tuo jauho on ihanan täyteläistä ja siinä on oma vahva makunsa, josta ainakin itse tosi kovasti tykkään. Siksi ajattelin, että se olisi näihin pihveihin erinomainen lisämauste.

Kauaa mulla ei hihat heilunut, kun raastoin kulhoon porkkanaa ja kesäkurpitsaa, heitin sekaan muutaman desin jauhoja, valmiiksi keitetyt linssit, vähän öljyä, mausteita ja kananmunan, ja iskin pihvit uuniin. Tosin mitään pikaruokaa nämä pihvit eivät ole, sillä linssien keittämiseen – jos siis käyttää kuivattuja sellaisia – menee noin tunti. Mutta helpommalla pääsee, kun käyttää esikeitettyjä linssejä!

IMG_2430 linssipihvit

Muotoilin pihveistä isoja ja suht. paksuja, ja luulen, että se tekikin niistä niin herkullisia. Pihvit paistuivat uunissa noin 30 minuuttia ja me nautittiin ne heti uunituoreina riisin, salaatin ja pestokastikkeen kera – nam! Seuraavalla kerralla huvittaisi kokeilla pihvien kylkeen jonkinlaista kastiketta. Ehkä Oatlyn maidottomasta creme fraichesta tai kermaviilistä voisi valmistaa vaikka yrttisen soossin?

Mutta, pidemmittä puheitta, mennään reseptin pariin.

IMG_2442

LINSSI-KASVISPIHVIT

4dl linssejä (määrä tarkoittaa kuivana, kun keität, määrä tuplaantuu) tai 8dl esikeitettyjä linssejä
3 porkkanaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2dl Foodin kurpitsansiemenjauhoja
2dl Foodin tattarijauhoja
1 kananmuna tai 2tl psylliumia ja 0,5dl vettä
0,5dl sulaa kookosöljyä tai iso loraus oliiviöljyä

Keitä linssit, jos et käytä esikeitettyjä sellaisia. Jos käytät psylliumia kananmunan sijasta, laita se ja vesi kulhoon turpoamaan linssien keittämisen ajaksi. Laita uuni lämpenemään 225°C.
Survo halutessasi puolet (4dl) kypsistä linsseistä sauvasekoittimella tasaiseksi muussiksi. Raasta kulhoon porkkanat ja kesäkurpitsa. Lisää joukkoon linssimuhennos, loput keitetyistä linsseistä, jauhot, öljy, mausteet ja kananmuna/psyllium+vesi. Sekoita. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä.
Muotoile leivinpaperilla vuoratulle pellille haluamasi kokoisia pihvejä. Paista noin 25-30 min. Nauti!
IMG_2435
Kertokaa, jos testaatte reseptin!
Kuulemisiin,
-Laura