Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

-23

6.1.2016

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Vaikka nenänpää jäätyy heti ulos astuessa, sormet menevät parissa minuttissa tunnottomiksi, poskia kirveltää ja käsien ihoa nipistelee, ovat nämä hyytävän arktiset pakkaspäivät tavallaan aika kiehtovia.

Bussipysäkillä ihmiset vilkuilevat toisiaan samanlainen kylmän ilman jähmettänyt irvistys naamallaan.  Kadulla lähes jokainen vastaantulija on hautautunut huppuun, monta kertaa kaulan ympäri pyöritettyyn kaulaliinaan, suureen toppatakkiin, paksuihin rukkasiin ja pipoon. Harva katsoo ympärilleen, ottaa kontaktia muihin ihmisiin tai sanoo sanaakaan.
Ihmiset kulkevat eteenpäin mahdollisimman nopeasti, jotta ulkona ei tarvitsisi olla yhtään sen pidempään, kun on pakko. Askeleet ovat varovaisia ja lyhyitä, koska tiet ovat jäässä. Sisälle päästessä menee ainakin vartti, ennen kun vilun väreet helpottavat.

Kun päivä hämärtyy iltaan, kadut hiljenevät entisestään ja ihmiset vetäytyvät kotisohvilleen. Sytyttävät kynttilöitä, hörppivät teetä ja käpertyvät vilttien alle.
Kun katson ikkunasta ulos, lumi kiiltelee katulamppujen valossa, ja lähes yhtäkään autoa ei aja teillä, jotka yleensä täyttyvät liikenteestä. Lähes yhtäkään ihmistä ei kävele kaduilla. Lähes yhtäkään ääntä ei kuulu ympäriltä.

Tekisi melkein mieli mennä halaamaan jokaista kylmyydestä kanssakärsivää ja sanoa, että: ”Älä huoli, minäkin seison tässä tumput suorana, naama jäässä ja sormet lähes kuoliossa. Minullakin on kylmä. Mutta kyllä me selvitään.”

Koko kansa tuntuu olevan vetäytynyt koloihinsa. Ja jos jossain näkee jalankulkijan, liikkuu hän mahdollisimman ripeästi eteenpäin, pää ja kroppa haudattuna moneen kerrokseen kangasta.
Mutta minua kiehtoo, että ulkona on niin kylmä. En muista, milloin olisin viimeksi hengittänyt monen kymmenen asteen pakkasilmaa. Se karaistaa. Tämän jälkeen leudommat talvipäivät eivät tunnu enää miltään.

Pysykää lämpiminä. Käpertykää peittoihin, pukekaa päälle villasukat ja lempivillapaita ja ottakaa kuppi höyryävää, kuumaa teetä.

Ja halailkaa toisianne. Se on tärkeää.

-Laura

saatat pitää myös

14 Comments

 • Reply Milla Kantonen 6.1.2016 at 21:35

  Olipa sympaattinen kirjotus 🙂 Sulla on kyllä lahja ittes ilmasuun, näitä tekstejä on ihana lukea <3

  • Reply Laura 10.1.2016 at 11:00

   Kiitos Milla<3 Ihana kuulla, että tykkäät lukea mun höpinöitä:)

 • Reply Anonyymi 6.1.2016 at 22:04

  Aivan ihastuttava postaus! Häkeltäviä nuo kuvat ja hieno teksti 🙂 Lämpöä pakkaspäiviisi :-*

  • Reply Laura 10.1.2016 at 11:01

   Kiitos, samoin sulle ihana<3

 • Reply Jenna P 7.1.2016 at 03:23

  Aivan huikea teksti, osaat kirjoittaa aina niin hyvin ja upeita kuvia! 🙂

  • Reply Laura 10.1.2016 at 11:01

   Wau, kiitos paljon Jenna<3 Hali sulle:)

 • Reply Emmi 7.1.2016 at 06:01

  Samaa mieltä, tässä kelissä on jotain kiehtovaakin… 🙂 harmi, ettei oma rohkeus kyllä riitä näillä keleillä ulkona kuvaamiseen 😀

  • Reply Laura 10.1.2016 at 11:02

   Niimpä, munkin mielestä tää talvi on jotenkin ihana:) Haha, nää kuvat on otettu vähän aikaa sitten – en ois pystynyt menemään tonne siperian pakkasiin kyllä seisomaan kameran eteen millään :''DD

 • Reply Kiia Innanmaa 7.1.2016 at 08:31

  Ihana teksti !! Oot oikeassa siitä, että ulkona juostaan vähän kyyryssä, varotaan katsomasta muita ja hautaudutaan huppuihin ja huiveihin – tunnistan tästä myös itseni. Myös noi kuvat on ihania, tykkään tosta sun takista hirveästi! 🙂

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  • Reply Laura 10.1.2016 at 11:02

   Kiitos Kiia, ihana kuulla<3 Joo toi takki oli kyllä ihan oma lemppari!! Harmi, että se ei oo mun oma, vaan oli vaan kuvausrekvisiittana 🙁

 • Reply Roosa 7.1.2016 at 09:16

  Oon miettinyt ihan samaa, että tää vain karaistaa! Pian ne kymmenen pakkasastetta eivät tunnu enää miltään, jes!

  http://rosalias-inspirations.blogspot.fi

 • Reply Marianne 7.1.2016 at 12:47

  Ihania tekstejä aina ja kauniit kuvat! Näissä on ajatusta ja ne saa ajattelemaan ♥ Täällä herättiin tänä aamuna -33 pakkaseen ja ei muuta kuin ulos hytisemään… 😀

  http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

  • Reply Laura 10.1.2016 at 11:03

   Kiitos Marianne<3 haha, apua!! Toi on kyllä jo aika extremeä 😀

  Leave a Reply