Tietoa mainostajalle ›

SYYSRUOKAA: MAUSTEINEN LINSSICURRY

2.11.2017

Olen viettänyt viime viikkojen aikana mahdollisimman paljon aikaa kotona. Jotenkin tuo kaikki alkusyksyn paikasta toiseen sinkoilu sai minut jossakin vaiheessa niin väsyneeksi, että sen vastapainona olen halunnut nyt vain olla. Totutella tekemään töitä kotona ja olemaan myös ihan vaan tekemättä mitään. Se on tehnyt hyvää ja odotan jo innolla sitä, että pian saan viettää aikaa kotona koiran kanssa<3

Toki arjen vilske edelleen tietyssä määrin jatkuu, mutta kaiken turhan juoksemisen olen pyrkinyt viime viikkojen aikana minimoimaan. Sen ansiosta on tullut mm. kokkailtua paljon ja kokeiltua myös uusia reseptejä. Siitä syystä syntyikin tämä ihana syksyinen linssicurry.

linssicurry1

Resepti on todella simppeli ja helppo, eikä siihen sen kummempia aineksiakaan tarvita. Vihanneksia voi laittaa oman maun mukaan ja tarvittaesa korvatakin, mikäli ei porkkanasta tai parsakaalista liiemmin välitä. Lisäsin viime hetkellä curryn sekaan myöskin muutaman desin kvinoaa, joka teki siitä ihanan paksua (mössöruoat on parhaita!). Siitä syystä lisukeriisiä ei välttämättä olisi curryn kylkeen edes tarvinnut, mutta meillä sattui olemaan jääkaapissa riisiä valmiina, jonka sitten iskin curryn kanssa lautaselle.

Ruoasta riitti yllättävän monta annosta, sillä valmistin curryn lauantaina ja eilen keskiviikkona söin sen viimeiset rippeet. Myös poikaystävä tykkäsi ruoasta ja totesimme yhdessä, että olisikin hyvä ottaa tavaksi valmistaa aina suuri kattilallinen ruokaa viikonlopun aikana, josta riittää sitten pitkälle viikkoon. Tämä on siis myös mahtava meal prep ruoka, mikäli aterioiden etukäteen valmistamista tykkäät harrastaa!

linssicurry11
linssicurry kollaasi

Mausteinen linssicurry

1prk kookosmaitoa
2-3dl vettä
1-1,5dl kvinoaa
1 pieni sipuli
2 porkkanaa
2prk linssejä (käytin GoGreenin esikeitettyjä punaisia ja vihreitä linssejä)
pussillinen Bimi parsakaalia (voit käyttää myös ihan tavallista tuoretta parsakaalia)
2cm pala tuoretta inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
1 tl chilimaustetta tai cayannepippuria
2 tl currymaustetta
2tl kurkumaa
suolaa

Pilko sipuli haluamasi kokoiseksi silpuksi ja kuori inkivääri sekä valkosipulin kynnet. Kuullota sipulia kattilassa n. 5min ja lisää sekaan raastettu inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Pilko porkkana ja parsakaali ja lisää kattilaan. Lisää sitten myös vesi, kookosmaitoa, kvinoa ja mausteet. Anna porista keskilämmöllä n. 20min aina välillä sekoitellen. Tarkista myös, mikäli curry vaatii lisää nestettä ja lisää vettä aina tarvittaessa. Tarkista maku ja lisää mausteita halutessasi.

Tarjoile esim. silmusalaatin tai mung-pavun itujen sekä siemennäkkärin kanssa. Mulla oli tällä kertaa Sigdalin ihania siemennäkkäreitä, joiden päälle laitoin Lidl:n hummusta. Mm-mm-mm!

linssicurry3
linssicurry9

Kertokaahan, mikäli testaatte reseptiä! Tästä tuli ainakin meikäläisen lemppari syysruoka:)

Ihanaa torstaipäivää!

Laura

 

saatat pitää myös

2 Comments

  • Reply aliisa 7.11.2017 at 15:01

    Oi, kuulostaapa ihanalta! Ite tykkään kanssa varioida juuri tän tyyppisiä reseptejä. Tää vois lähtee kokeiluun seuraavaksi.

    • Reply Laura 12.11.2017 at 11:30

      Jee, kiva jos kokeilet:)

    Leave a Reply