Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Herkulliset sitruunavohvelit (M, G)

21.5.2018

Kaupallinen yhteistyö: Keiju makuöljyt

Kun aloin miettimään toista reseptiäni Keijun uusien makuöljyjen yhteistyökampanjaan, tiesin, että haluaisin keksiä jonkin luovan ja hauskan tavan käyttää sitruunalla maustettua rypsiöljyä. Pyörittelin pitkään mielessäni erilaisia leivonnaisia, mihin sitä voisi soveltaa, kunnes keittiön laatikoita availlessani totesin, että mehän hankimme juuri ennen Espanjan reissua aivan tuliterän vohveliraudan! Ajatuskin sitruunaisista vohveleista omalla lempparilla, kookoskermavaahdolla höystettynä, sai heti veden kielelle ja tiesin, että tämä olisi se, mihin haluan tätä Keijun uutuusöljyä kokeilla.

keiju vohvelit paisto
IMG_1410

Teen oikeastaan kaikki omat reseptini aina mutu-tuntumalla ja niin kävi tälläkin kertaa. Vohvelitaikinani on aina maidoton, sillä käytän siinä kaurajauhoja, kauramaitoa, kananmunia, hunajaa sekä ripauksen öljyä ja suolaa. Sitten aina fiiliksen mukaan lisäilen joukkoon jotakin makua, kuten kaakaota, mustikoita, tummasuklaarouhetta, vanilijajauhetta, kanelia, kardemummaa tai mitä ikinä mieleen juoahtaa. Tällä kertaa joukkoon eksyi nimittäin sitruunan mehua sekä tietenkin tätä uutuusöjyä. Paistoin vohvelit vielä tuossa sitruuna-rypsiöljyssä, jotta niihin varmasti tarttuisi kunnollinen sitruunan maku. Vohveleiden kaveriksi tein sitruunaisen kookoskermavaahdon sitruunan kuoresta ja kookosmaidon paksusta osasta. Kermavaahtoon voi toki käyttää myös kookoskermaa maidon sijasta:)

Ja nyt, lautasellisen näitä vohveleita juuri napaani napsineena voin sanoa, että kyllä kannatti kokeilla tätäkin aluksi hieman hassulta kuulostavaa reseptiä! Tästä tuli nimittäin ehkä freesein ja samaan aikaan herkullisin vohveliresepti vähään aikaan! Sitruuna sopii yllättävän hyvin myös ”lämpimiin” ruokiin ja juurikin tuon kookoskermavaahdon kanssa se maistui entistä paremmalta. Kyseisiä vohveleita voisi toki soveltaa suolaisenakin ja nauttia ne vaikkapa savulohen ja kermaviilikastikkeen kanssa (silloin tosin jättäisin vanilijaheran pois taikinasta). Sitä voisinkin kokeilla seuraavaksi!

Mutta pidemmittä puheitta, tässä tämä ihanan kesäinen vohvelireseptini:
vohvelit-resepti

Sekoita kaikki ainekset sekaisin blenderissä. Kuumenna vohvelirauta* ja valele se sitten Keijun sitruuna makuöljyllä. Paista vohveleita noin 2 min per kappale tai kunnes ne ovat saaneet hiukan vaaleanruskeaa väriä pintaan.

Valmista kookoskermavaahto kooksomaidon tai -kerman paksusta osasta vispaamalla sen kuohkeaksi käsin vispilällä tai esim. sauvasekoittimella. Kun vaahto on valmista, lisää sekaan raastettua sitruunankuorta oman makusi mukaan.

Nauti vohvelit kermavaahdon ja halutessasi vaikkapa tuoreiden mansikoiden tai mustikoiden kanssa.


Onko teillä jotakin hyvää vohvelireseptiä? Jos on, niin jakakaahan se ihmeessä kommenteissa:) Ja kertokaahan myös jos uskallatte testata tätä reseptiä?

Ja hei, jos öljyjen hyödyt ja terveysvaikutukset kiinnostavat enemmän, Keijun Öljyakatemiasta voi lueskella lisää öljyistä ja niiden terveysvaikutuksista.

Palataan taas pian,

Laura

saatat pitää myös

1 Comment

  • Reply sofia 3.6.2018 at 15:45

    Kuulostaa hyvältä, testaan ehdottomasti 🙂 Teen vohvelit teff-jauhoihin ja kauramaitoon, muuten ihan ”perusrunko”. Ja on ihan superhyvää, ei riittänyt yksi kerta muutamalle päivälle 🙈

  • Leave a Reply