IMG_2766

Olipa kerran lauantaiaamupäivä ja kaksi aika ihanaa tyyppiä oli tulossa brunssille meidän uuteen kotiin. Oltiin sovittu, että jokainen tuo pöytään jotakin ja mä päätin, että leivon meille brunssisämpylät.

Foodinin kurpitsansiemenjauhopussi oli seissyt kaapissa jo kuukauden verran avaamattomana (odottamassa juurikin tätä, että leipoisin siitä leipää) ja nyt oli oikea aika korkata se. Siispä heitin kulhoon kurpitsansiemenjauhojen lisäksi tattarijauhoa, vähän öljyä, mausteita, vettä ja raastettua kesäkurpitsaa. Kyllä, kesäkurpitsaa! Se oli ehdottomasti näiden leipien mehevän ja pehmeän koostumuksen takana.

IMG_2813IMG_2786

Mulla onkin jo pitkään ollut mielessä jonkinlainen kesäkurpitsasämpyläresepti, sillä muistan jo viime kesältä ystäväni Ellin valmistamat ihanat kesäkurpitsasämppärit, jotka olivat silloin suurinta herkkuani.

Ja oi kyllä, nämä leivät veivät mun sydämen. Parhaalta ne maistuivat juuri uunista tulleina, voinokareen tai muussatun avocadon kera. Ja vieraillekin maistui, sillä leivät hupenivat brunssipöydästä alta aikayksikön.

Joten näillä puheilla jaan reseptin teillekin:

IMG_2807

Kesäkurpitsasämpylät

3dl Foodin kurpitsansiemenjauhoa

3dl tattarijauhoa

1 kananmuna TAI 1tl psylliumia

keskikokoinen kesäkurpitsa tai puolikas isosta kesäkurpitsasta

0,5dl oliiviöljyä tai sulaa kookosöljyä

2-3dl vettä

1tl leivinjauhetta

HUOM! Koska taikina ei sisällä hiivaa, sämpylöistä ei tule kovin muhkeita. Jos haluat muhkeampia sämpylöitä, lisää taikinaan pussillinen kuivahiivaa ja aloita taikinan valmistus sekoittamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen. Veden määrä on silloin sama, kuin reseptissä.

Laita uuni lämpeämään 200°C. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Raasta sekaan kesäkurpitsa ja öljy, ja sekoita. Lisää lopuksi vielä vesi (lisää ensin vain 2dl ja jos taikina on silloin sopivan kosteaa, muttei liian löysää, älä lisää enää vettä. Muotoile taikinasta noin nyrkin kokoisia paloja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin 30min.

Ja sitten vaan nauttimaan!

IMG_2805

Kertokaahan, jos päätitte testata reseptiä – nää sämpylät nousi ainakin mun kohdalla heti henkilökohtaisiksi lemppareiksi!

 

-Laura