Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HUOLLATKO TREENIVAATTEITASI?

21.9.2017


Kaupallinen yhteistyö: BioLuvil

IMG_7931

Meillä oli muutama viikko sitten eräs ystävä yökylässä hänen ollessaan Helsinki-vierailulla. Päivän päätteeksi puheeksi tuli pyykinpesu. Vieraamme kysyi, oliko meillä ajatuksena pestä urheiluvaatteita sinä aikana, kun hän oli luonamme kylässä, jotta hän voisi pestä likaiset urheiluvaatteensa samalla.

Minulla kesti hieman vastata vieraan kysymykseen, sillä ihmettelin, miksi hän kysyi pelkästään urheiluvaatteiden pesusta. Me olemme nimittäin aina pesseet vain tummat ja vaaleat erikseen, olivat ne urheiluvaatteita tai eivät.

Lienee siis sanomattakin selvää, etten ole sen kummemmin koskaan kiinnittänyt huomiota pyykinpesuun. Se on aina ollut sellainen rutiininomainen asia, jonka olen hoitanut vain vasemmalla kädellä ”pyykit koneeseen, vesihana päälle, pesuaine sekaan ja kone käyntiin” -meiningillä.

Kiitos siis ystävällemme vierailusta, sillä ennen tuota keskustelua, en ole edes ajatellut, urheiluvaatteiden pesemistä erikseen. Tai vaikka olisinkin, en ole koskaan tehnyt niin.

IMG_7789-2

Treenivaatteet ovat tunnetusti sitä kastia, jotka kuluvat nopeasti, sillä ne ajautuvat – ainakin meidän taloudessamme – pyykkikoriin tuplasti useammin, kuin farkut tai muut arkivaatteet. Kun liikkuu paljon ja viettää muutenkin 90% ajasta treenivaatteissa, ovat ne luonnollisesti lähes aina pesussa, kun pesukonetta pyöritetään.

Siksi päätin ottaa BioLuvilin haasteen vastaan ja perehtyä enemmän treenivaatteiden huoltamiseen uuden BioLuvil Sport -pyykinpesuaineen avulla.

Mitä tulee näihin kodinhoitoon liittyviin hifistelyasioihin, voi varmasti jo edellisistä kappaleista päätellä, etteivät ne ole omalla kohdallani niin noko-nuukaa. Olen kyllä tarkka siitä, että koti pysyy päällisin puolin siistinä, pyykit pestään ja astianpesukone täytetään sekä tyhjennetään, mutta sen pikkutarkempi en näissä asioissa ole. Kunhan perusjutut hoituvat, olen tyytyväinen.

IMG_7909

Siksi esim. pyykkiä pestessäni, pesen erilaisia materiaaleja samaan aikaan, samassa asteessa ja käytän ihan perus pyykinpesuaineita. En ole koskaan perehtynyt sen syvemmin siihen, miten tekstiilejä tulisi oikea-oppisesti pestä, vaan katson pesulapuista lämpötilat ja ymppään kaikki samaan asteeseen sopivat vaatteet ja tekstiilit yhtäaikaa koneeseen. Sillä ollaan pärjätty tähän asti, vaikkakin joskus osa vaatteista ovat ehkä kuluneet pesussa liikaa (huolimattomuudestani johtuen).

Tällä viikolla homma on kuitenkin ollut toisin, sillä nyt on pesty treenivaatteet erillisenä satsina ja vieläpä niille tarkoitetulla pesuaineella! Aploodit, kiitos. Aikamoinen harppaus eteenpäin.

Meillä monet treenivaatteet, joita nyt tuolla uudella aineella pesin, olivat aika pinttyneen hajuisia ja halusinkin tarkoituksella pestä kaikki sellaiset vaatteet ensiksi, jotka ovat jo pidemmän aikaa haisseet epämiellyttäviltä. Vaikka usein ripustan treenivaatteeni kuivumaan ennen kuin ladon ne pyykkikoriin, ei moista jaksa tai muista ihan joka kerta tehdä, jolloin lopputuloksena onkin sitten kasa pahalta haisevia vaatteita…:D Ei kiva.

IMG_7938treenitoppi & huppari: Björn Borg (saatu)

Täytyy sanoa, että pesun jälkeen olin yllättynyt. Ensinäkin, vaatteet tuoksuivat itse pesuaineelta, jonka neutraalista tuoksusta pidin. Sen lisäksi tuo edellämainitsemani pinttynyt haju oli selkeästi vähentynyt vaatteista. Toki se ei – ainakaan ensimmäisellä pesukerralla – välttämättä heti kaikkoakaan, mutta selkeän eron pystyi jo tuolloin huomaamaan.

BioLuvil Sportin avulla treenivaatteiden huoltaminen on haluttu tehdä mahdollisimman helpoksi, jotta nämä usein pesussa käyvät vaatteet eivät kuluisi liian nopeasti. Ja nyt kun tein päätöksen kiinnittää enemmän huomiota pyykinpesuun, on tämä tuote ainakin meidän talouteemme erittäin tervetullut. Toki vaatteiden kuluminen riippuu myös materiaaleista, mutta uskon tämän kyseisen pesuaineen avulla urheiluvaatteiden kunnon ylläpitämisen tulevan paljon helpommaksi.

Olisi kiva kuulla, miten te pesette pyykkiä (nyt kun niin noviisi näytän näissä asioissa olevan :D). Lajittelettko erilaiset materiaalit erikseen vai pesettekö vain tummat ja vaaleat erillisissä satseissa?

Laura

saatat pitää myös

12 Comments

 • Reply Kepa 21.9.2017 at 11:29

  Mä lajittelen värien ja pesulämpötilojen mukaan, ainoastaan villavaatteet pesen ominaan omalla ohjelmalla. Tällä mennään niin kauan kun en omista pesukonetta, en jaksa pyykinpesuvuoroilla sählätä sen tarkemmin kun muuten ei ehdi pesuvuoroilla pestä kaikkea enkä halua lisätä pesupäiviä 😀

  • Reply Laura 21.9.2017 at 11:56

   Totta, pyykkivuorojen kanssa on varmasti oma säätönsä jo valmiiksi! Joo, lämpötilojen mukana olen itsekin pyrkinyt lajittelemaan, mutta välillä tulee viskattua vaan kaikki samanväriset ja -sävyiset yhteen sen kummemmin keskittymättä lämpötiloihin 😀

 • Reply SofiaEmilia 21.9.2017 at 15:47

  Mielenkiintoista, sillä en ole koskaan ajatellut että treenivaatteet tulisi pestä erikseen.. 😀
  Olen nimittäin pessyt meillä pyykkiä aina tummat ja vaaleat sekä punaiset omissa erissään. Tottakai vaatteet ja lakanat/pyyhkeet pesen aina erikseen, etteivät ne kuluta toisiaan ja kun niiden pesulämpötilakin on eri, mutta muuten en ole sen kummemmin kiinnittänyt asiaan huomiota, vaan tyrkännyt treenivaatteet muiden samanväristen mukana pesuun 🙂

  • Reply Laura 2.10.2017 at 13:04

   Sama homma oli mullakin ennen 😀 Mutta tää oli ihan hyvä herätys, että ne voi (ja ehkä kannattaakin, jos haisevat paljon) pestä erikseen, koska meillä sitä pyykkiä tuppaa tulemaankin aika runsaasti 😀

 • Reply Linda K. 22.9.2017 at 09:47

  Mä mietin sitä että tuleeko treenivaatteista täyttä koneellista vaikka treenaisikin paljon? Mulle on opetettu että luontoa säästääkseen on ihan aina pestävä täysiä koneellisia!!

  • Reply Laura 2.10.2017 at 13:03

   Mulla on ihan sama, että mietin kyllä aina niin, etten tyhjiä koneellisia pyöritä. Mutta meillä sitä urheiluvaate likapyykkiä vaan tulee se n.1 koneellinen/viikko. Treenataan molemmat sen verran useesti ja heilutaan muutenkin treenivaatteissa, että niitä saa olla pesemässä suht. usein :’D

 • Reply Henna 22.9.2017 at 10:57

  Minä pesen usein kaikki treenivaatteet jopa lenkkarit ja takit sekä housut. En voi sietää jos vähänkin haiskahtaa hientapaiselta. Laitan toki koneeseen myös pyyhkeitä lisäksi, niitäkin kuluu urheiluperheessä.

  • Reply Laura 2.10.2017 at 13:02

   Niimpä, se haju onkin ehkä se hyvä syy, miksi ei hirveästi tee mieli sekottaa treenivaatteita muiden vaatteiden kanssa :’D

 • Reply Saarai 25.9.2017 at 21:11

  Enpä ole itsekään kovinkaan syvällisesti perehtynyt pyykinpesunsaloihin. Lähinnä erittelen vain värien ja pesulämpötilan mukaan + jos on jotain tosi erikoista/herkkää matskua olevia yksittäisiä vaatteita niin niiden kohdalla mietin vähän tarkemmin et mites toimitaan. Treenivaatteitten peseminen erikseen niille tarkoitetulla pesuaineella voisi auttaa niiden pitkäikäisyyteen (tosin en ole kyllä kovin nopeaa kulumista huomannut vaikka oon ihan normivaatteiden kanssa pessyt?), mutta itselläni ei kyllä ole niin paljoa treenivaatteita että niistä tulisi täysiä koneellisia, enkä taas puolityhjiä viitsi pyörittää :/

  http://ateljeesaara.blogspot.fi

  • Reply Laura 2.10.2017 at 13:02

   Jep, mäkään en ollut aiemmin ajatellut, mutta loppujen lopuksi nyt kun on tätä tuotetta käyttänyt, niin oon jo lyhyessä ajassa huomannut sen kätevyyden:) Meillä kun tosiaan tulee yksi koneellinen pelkkiä urheiluvaatteita aika helposti viikossa, kun molemmat treenaa sen viitisen kertaa viikossa:D

 • Reply ari 10.10.2017 at 17:15

  Itsekään en ole kovi tarkka tuossa pyykinpesussa. Koitan pestä värien ja lämpötilojen mukisesti! Nuo pesulämpötilat eivät ole niin tarkkoja koska tykään pestä pyykit pulsaattoripesukoneella nykyisinkin

 • Leave a Reply