Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TOIVON JOKIN PÄIVÄ…

15.11.2017

Syy, miksi aina kerta toisensa jälkeen kaipaan tänne Espanjan kotiin, on se, että täällä tunnen olevani vapaa. Vapaa kaikilta ärsykkeiltä ja velvollisuuksilta, vapaa kiireiltä. Joka kerta tänne tullessani kropan valtaa helpotuksen aalto ja samalla paino, jonka en edes tiennyt olleen sydämelläni, kaikkoaa.

Nukun täällä paljon paremmin. En vaadi itseltäni niin paljoa. Osaan elää paremmin hetkessä. En tartu pikkuasioihin. Elän täysin fiilispohjalta. Ja olen jollakin tapaa kaikin puolin rennompi ja lempeämpi ihminen – niin itselleni, kuin ihmisille ympärilläni.

Täällä mulla on aina niin hyvä olla.

IMG_9009
IMG_9336

Eikä se johdu pelkästään siitä, että olen useimmiten täällä vain” lomailemassa, sillä itseasiassa juuri se arki, mitä täällä elän, on sitä kaikista parasta. En niinkään kaipaa hienoja ravintolaillallisia, spa-hoitoja tai muuta erityistä ”lomatekemistä”, sillä kaikista kauneinta täällä ollessa, on nimenomaan se tavallinen Espanja-arki.

Aamukävely vuoristoisilla teillä auringon noustessa, aamupalan tekoa latino-soittolistan tahtiin, tietokoneen näpyttelyä aurinkotuolissa, vakkarisalilla treenaamista, vakkarikahviloissa käymistä, kaupungilla käppäilyä, espanjan puhumista (sen minkä osaa) ja kanssakäymisiä ihmisten kanssa.

IMG_9216
IMG_9264
cafe nomad

Tiedän, kuulostaa melkeimpä liian hyvältä ollakseen totta, mutta sitä se elämä täällä noin pääpiirteittäin on. Enkä siksi ihmettele yhtään, miksi isoisäni aikoinaan päätti ostaa täältä asunnon ja miksi hän viihtyy täällä edelleen, lähes 20 vuoden jälkeen, niin hyvin. Hänen ansiostaan myös minä olen kiintynyt tähän paikkaan – tehnyt tästä itselleni kuin toisen kodin – ja päättänyt, että haluan vielä joskus tulla tänne pidemmäksikin aikaa, kuin vain muutaman viikon lomalle.

IMG_9352

Tällä hetkellä yksi unelmani on muuttaa tänne asumaan. Toivon, että voin muutaman vuoden sisällä työllistää itse itseni ja muuttaa ulkomaille, edes hetkeksi, asumaan. Olen siitä asti, kun palasin takaisin vaihtovuodeltani Suomeen, halunnut vielä jokin kaunis päivä lähteä uudestaan taas hetkeksi pois ”kotoa”. Ja tuo muuttokuume on sen kun vain kasvanut vuosi vuodelta.

Nyt se tuntuu jo niin realistiselta, että uskon sen olevan mahdollista jo suhteellisen pian… Ensin sen eteen on kuitenkin tehtävä kunnolla töitä.

-Laura

 

saatat pitää myös

10 Comments

 • Reply Roosa Mononen 15.11.2017 at 09:11

  Mä niin ymmärrän sua! Poikaystävän vanhemmat asuvat Mallorcalla ja siellä on aina niin ihanaa! Munkaan siellä olo ei aina ole mitään lomailua, kun koulu- ja pääsykoekirjoja on tullut raahailtua mukana. Haaveilen itsekin, että saisin siirrettyä oman arkeni vielä joskus ulkomaille! <3

  • Reply Laura 20.11.2017 at 10:53

   Ihana Roosa<3 Mä niin uskon, et sulla on siellä kans aina sama fiilis, kun mulla tuolla Espanjassa. Kyllä me varmasti vielä joku päivä;) Ehkä susta tulee Mallorcan virallinen hammaslääkäri 😀

 • Reply Tiinatuulia 15.11.2017 at 10:42

  Tuttu tunne Laura, itselleni mulle tuo rauha ja hyvä energia löytyy kaikista voimakkaimpana Ahvenanmaalta ❤️ Kävin ensimmäistä kertaa kunnolla viime kesänä Maarianhaminassa, ja sinne jäi sydän… Kunpa jonain päivänä kesäpaikka aka kakkoskoti olisi siellä mahdollinen 🙂

  • Reply Laura 20.11.2017 at 10:53

   Voin vaan kuvitella<3 Se on kanssa niin kaunis ja ihana paikka - pitäiskin mennä taas käymään siellä itsekin..:)
   Eiköhän jokin päivä se oo sunkin kohdalla mahdollista, että omistat sieltä oman pienen kakkoskodin<3

 • Reply Q 15.11.2017 at 13:30

  Sama fiilis täällä. Pienestä pitäen oon halunnut asua ulkomailla ja joka viikko oikeastaan ihmettelen, että mitä mä täällä vielä teen 😀 Olin vaihdossa 2013 josta on jo pieni ikuisuus. Täytyy vaan oikeasti yrittää tehdä joku suunnitelma, jolla oikeasti pystyy jossain vaiheessa edes hetkeksi muuttamaan 🙂

  • Reply Laura 20.11.2017 at 10:54

   Voi mä niin tiedän!! Sama homma tuon vaihtovuoden jälkeen ollut kyllä itelläkin 😀 Vaikka rakastan Helsinkiä ja onhan tää paikka aina se ”oikea” koti, niin kyllä mun veri vetää ulkomaille ja lämpöön..<3

 • Reply Linda K. 16.11.2017 at 08:07

  Aaah mäkin haluisin muuttaa johki lämpimään! Ei yhtään inspiroi nää marraskuiset päivät.

  • Reply Laura 20.11.2017 at 10:55

   Jep, tää aika vuodesta on kyllä sitä kaikista masentavinta, vaikka joulun tulo aina ihanaa onkin…
   Tsemppiä<3

 • Reply Kata 27.11.2017 at 15:35

  Oih, samaistun tähän tekstiin niin täysin! Oma äitini asuu Torreviejassa Espanjassa ja siellä on tänä vuonna tullut vietettyä parikin kuukautta ja niin kovasti kaipaan takaisin. Itsellänikin on haaveissa pystyä työllistämään itse itseni niin että voin muuttaa ainakin vähintään talvikausiksi Espanjaan. Tsemppiä haaveidesi toteuttamiseen! Työllä ja vaivannäöllä kaikki on mahdollista. =)

  • Reply Laura 1.12.2017 at 12:04

   Oi, se on kanssa ihana paikka! Ihana, että samaistut<3 Mulla on kanssa samat haaveet ja uskon, että se on mahdollista, kun vaan tekee sen eteen töitä:)
   Ihanaa joulunodotusta Kata<3

  Leave a Reply