Tietoa mainostajalle ›

Rakkausvohvelit & vohvelirakkaus

27.2.2016

Vohvelit. Ne on kuulkaa sellanen juttu, ettei viime aikoina ole usein tullut mahdollisuutta niillä herkutella. Viime vohveleidensyöntikerrasta on meikäläisellä ehtinyt vierähtää jo aika suuri tovi – ja niiden valmistamisesta vieläkin pidempi – vaikka tuon lapsuuden herkun täytyy edelleen olla yksi lempiasioistani. En nimittäin ihan yhtäkkiä keksi mitään parempaa kuin lämpimän, juuri paistetun vohvelin, jonka päällä on iso kasa kermavaahtoa ja hilloa. Oooh my… 

Untitled

Viimeisin muistoni vohveleista taitaa olla Jenkeistä vaihto-oppilasvuodeltani. Lätäkön toisella puolen ne eivät vaan olleet niitä omatekoisia, pehmeitä, rakkaudella valmistettuja vohveleita kermavaahto-hillo täytteellä, joiden perään juuri tuossa yllä kuolasin, vaan enemmänkin luokkaa ”nappaa kaupan pakastealtaasta mukaan, lämmitä mikrossa ja kaada päälle siirappia”. Ei niin herkkua, voin kertoa.

Mutta toisin on, kun vohvelit ovat tuoreita, alusta asti itse tehtyjä, päällystetty omatekemällä hillolla, kookoskermavaahdolla ja maapähkinävoilla – sitten kuulkaa muuttuu ääni kellossa ja makumuisto kuivasta jenkkiläisestä pakastealtaan vohvelista katoaa kuin tuhka tuuleen.

Untitled

Joten nyt oli jo aikakin laittaa maailman kirjat järjestykseen ja tehdä pitkästä aikaa vohveleita, nimittäin päätettiin tuossa taannoin Katan kanssa juhlistaa lauantaiaamupäivää tekemällä yhdessä aamupalaa.

Nämä vohvelit onnistuivat niin hyvin, että päätettiin ottaa moiset aamiaiset ihan tavaksi aina silloin, kun rauhallinen lauantaiaamun aloitus olisi tarpeen (eli aina, heh). Tällä kertaa vohveleiden päälle valikoitui itsetehtyä mustikkahilloa, kookoskermavaahtoa, karamelisoituja banaaniviipaleita ja maapähkinävoita. Tämä combo toimi erinomaisesti tyydyttämään jo pitkään jatkuneen vohveli-ikävän.

Siinä syödessä muistui ala-aste ajat ja kertakäyttölautsilta tarjoillut vohveliannokset mieleen – tosin tämä meidän versio päihitti nuo aikaisemmat vohvelikokemukset aivan kuusnolla. Tällaiset itsetehdyt panostusaamiaiset jos jotkut on sitä arjen luksusta, ja pakko sanoa, että etenkin tällä hetkellä just sitä, mitä kaipaan.

Mutta nyt siihen reseptiin!

Untitled



Kauravohvelit (gluteeniton, sokeriton, maidoton, vegaaninen)

3,5 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijajauhetta
2 kananmunaa TAI 2rkl pellavansiemeniä liotettuna 4rkl vettä
2,5 dl manteli- tai kauramaitoa
2rkl hunajaa
2rkl öljyä
ripaus suolaa

Voit tehdä kaurajauhot itse sekoittamalla n. 4dl kaurahiutaleita blenderissä niin kauan, että ne hienontuvat jauhoksi. Sekoita sitten kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja laita vohvelirauta lämpenemään. Voitele rauta öljyllä ja kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan. Voitele rauta aina ennen kuin kaadan taikinaa uuden vohvelin paistamista varten.

Untitled

Kookoskermavaahto

1 prk (165ml) jääkappikylmää Spice Upin kookoskermaa (vaahtoutuu parhaiten)
ripaus vanilijauhetta
ripaus kookossokeria tai loraus hunajaa

Sekoita sähkövatkaimella kaikki ainekset sekaisin ja vatkaa kunnes kookoskerma alkaa muodostua selkeäksi vaahdoksi.

Pikamustikkahillo

2dl sulia pakastemustikoita tai tuoreita mustikoita
4 tuoretaatelia
ripaus kardemummaa

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi sörsseliksi. Laita jääkaappiin odottamaan vohvelien valmistumista tai tarjoile heti.

Untitled

kuvat: Katarina Kirvesmäki & minä

Joten nyt ei muuta kun vohveleilla herkuttelemaan! Täydellistä brunssiruokaa, aamupalaruokaa, iltapalaruokaa, jälkiruokaa, lohturuokaa… you name it. Koska vohvelit<3

 

Ihania ja maailman herkullisimpia vohvelihetkiä!
-Laura

saatat pitää myös

6 Comments

  • Reply Anne 28.2.2016 at 04:49

    Nam! Näyttääpäs tosi hyvältä. Ja kauniita kuvia (jälleen)! 🙂

    http://annekatariina.com

    • Reply Laura 3.3.2016 at 13:54

      Kiitos<3 Oli tosi hyviä!!

  • Reply Emilia Myllylä 28.2.2016 at 07:49

    Meillä on paistettu lättyjä vohveliraudan puutteessa. Sama asiahan se melkein on, lätty tai vohveli mutta silti ne on kaksi täysin eri asiaa! 😀

    maailmanrannikoilta.blogspot.fi

    • Reply Laura 3.3.2016 at 13:55

      Totta, mut kyl noissa vohveleissa oli jotenki ihan eri tuntuma kuitenki 😀 Jotenki tykkään vaan noista vohveleista niin paljon<3

  • Reply Anonyymi 29.2.2016 at 18:42

    Vohvelit kuuluu tehdä just niistä vehnäjauhoista, sokerista, maidosta yms. Ja päälle kunnon kermavaahtoa eikä mitään kookos-hömppäjuttua 😀

    • Reply Laura 3.3.2016 at 13:55

      Voihan ne niistäkin tehdä:) Kukin tavallaan!

    Leave a Reply